whey乳清蛋白交流區(14)

475 回覆
4 Like 0 Dislike
一次隊兩個serving有啲吃不消
一係試下分開飲 一次一個serving
你操後唔飲?
我剩係操後先飲,每日食嘅protein量唔夠所以先飲兩勺
會唔會操前一勾操後一勺好啲?
另外會嘗試飲多啲水
會 你咁樣一次兩殼太多
試下操前 操後
收到你 唔該晒Ching
哩排飲多咗gogonuts芋頭味,用奶沖味道其實ok,係啲粉有時會唔溶
有研究話蛋白質吸收 一天內食晒就ok 唔使一定要操前操後食先吸收得好啲 所以攤開唔同時間飲都冇問題
真,唔明話好飲啲人係咩事
我反而覺得幾好喎,不過千祈唔好飲佢嘅蜂蜜檸檬
想問deadlift 每組做完之後,起身個陣尾龍骨位都會刺痛應該點解決?
腰有拉緊既感覺但唔痛
yes 但上面ching 食開冇耐 仲要一次過食40g 蛋白質就太濃縮
有冇人試過peeta或者tryall既whey?
試過peeta深培奶茶 覺得好甜
btw想問有冇邊款獨立包裝whey嘅朱古力味好飲?
之前試過係hktvmall買optmeal隻黑朱古力 有朱古力味唔太甜幾好
但係而家無哂貨想睇有無其他牌子推介
點解唔直接係OPTMEAL到買?
最普通大路咪ON double choc
Peeta拿鐵同焦糖都甜 不過都入到口嘅
Tryall抹茶同芋頭牛奶幾正
因為屋企人成日係hktvmall入貨
方便搭單同拎,唔洗夾時間搵人收
講漏咗 prefer有獨立包裝嘅牌子多啲
就算貴過on都可以接受
有冇ching試過集過Mars
台灣官網琴日張單俾佢cancel 咗話唔送集運倉
點解要咁麻煩?台灣官網平好多?
哇 香港食水咁深
有冇人試過bulk 嘅 whey?

(非gym燃,不過想補充日常蛋白質)

Whey上網睇係做牛油/芝士分離物,會唔會有臭奶味?(牛奶高溫加熱之後個陣味?)

本身有飲oat powder來增加每日fiber吸收。

買左Whey isolate, 諗住買來試下。
我之前一日一杯一勺,都爆瘡。。。。係咪食大豆同植物好啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞