whey乳清蛋白交流區(14)

474 回覆
4 Like 0 Dislike
allwhey 係垃圾 要iso先好飲
佢allwhey d 朱古力味同iso 都可以係唔同
新手想問下
身邊d frd都係買myprotein, 自己都跟隊買咗
想知點解你哋俾呢間嘢評價咁差?
試味買五磅當買個教訓
ching無試過其他brand?
myp 9成味都難飲到仆街喎
So far未試過
最開始係飲普通natural chocolate, 味道麻麻不過尚可接受,但係乳糖不耐所以次次飲完都胃痛
之後就轉左飲vegan/soy protein(都係朱古力味)
呢隻真係好撚難飲,飲幾啖就要浪下口
但係我以為難飲係常態,所以冇特別諗轉其他
全部都係飲朱古力味
一開始飲on
後尾轉飲all max gold 貪佢平啲
呢排飲diesel 同 iso flex 覺得仲好飲

以上試過全部加埋奶會好飲幾個級數
建議轉allmax isoflex 朱古力
乳糖不耐飲iso 就ok 唔洗轉vegan/soy
Thx ching
尋晚試咗個frd隻clear whey isolate
幾鍾意隻口感,似普通飲品
(因為乳糖不耐從來唔飲milkshake, 所以唔太鍾意之前飲嗰d嘅口感)
想知道有冇其他牌子有出同類型產品?
多數牌子都有出isolate
其實我自己飲落就分唔出有咩分別
唯一分別就係價錢就貴少少
有冇人飲iherb nutricost幾好飲
用code 係iherb 買 525 咋wo
rule one朱古力好好飲
買錯左classic焗飲埋
iso whey除咗on之外係咪得allmax買得過 on成日冇貨 iherb睇allmax iso 700幾
有code先買
買滿100鎂八折120鎂7折之類
上年唔知咩週年我個次好似6折入左一堆
Allin買左新個隻泰式奶茶味 有冇巴絲想交換味飲下
iherb原味 冇睇一排 依家加到$8xx
顛左
好撚柒呀低b仔連字都唔撚識打
生錯你弱智
迪卡龍D 粉好唔好飲
好平
ching rule one邊到買同幾錢?
行過mk 乜乜natural village
店員介紹得勁熱情我先買黎試

記憶中好似595再9折買choco mint

但我覺得粉都係網上買好
去到睇又唔會有得試味
又要自己搬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞