澳洲2024移民改革:Hong Kong Stream 大型移民中伏現場

1001 回覆
450 Like 13 Dislike
出名反手
以前有啲做工程/IT/醫護,專業移民過去都瀨咗嘢
個地方好住唔代表易移民
如果移民呢d事你都咁草率地剩係依靠人地把口做決定
咁可能大灣區岩你多d
第一時間 一月入學果班應該啱啱喺佢轉policy 前
仲合資格申請485
加拿大包生仔都要玩澳洲
怪得邊個
對普通大學生無乜影響 一家大細去個啲真係慘
呢個天才黨同成班天才 cabinet
頭痛醫頭腳痛醫腳
花全部精力頭大半年搞 The Voice 公投點知奶到甘,民望開始穿底就拿拿聲做野

一上台驚經濟唔得就狂入移民,一個財政年度就入左 510000 人
問題係我哋不嬲都唔夠屋租,呢幾十萬人一入黎搶到啲租上三四成,打撚爆晒 CPI 之後狂加十幾次息,家下就變成本地人俾息俾到氣咳唔消費再衰退

呢個黨真係無得頂,睇下佢下次大選 minority 定直接轟埋落台啦
如果真係讀啲本土需要嘅科例如nursing,都仲可以482。
讀啲垃圾科混水摸魚嘅,可以大灣區見
啲蛔屌西生仔係工作,繁殖速度極快
不過要一月入學果班先安全d

六月入學果班好大機會仆街
真係好唔合理喎
咁都得
搶撚到咩
我係人才,一係去美國多機會啦
黎呢度貪佢稅高咩
呢啲點可能呀
英國定加拿大
嗰50萬人有30萬係學生嚟㗎
唔包拎到482
啲傻鳩諗住去讀個野雞課程就好快拎到PR
我識個隻鬼由讀整車到做野都用咗十鳩幾年先夠分
咁都要住架
班友一房 $800 佢都俾呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞