澳洲2024移民改革:Hong Kong Stream 大型移民中伏現場

1001 回覆
450 Like 13 Dislike
英國咪落左閘唔俾家屬黎囉
最近日日都嘈緊
係…咁樣其他種族一定好大反應
經hk stream先二百幾人.好似係

好L正, 班撚樣仲以為自己係精英, 笑鳩移民去英國嗰啲人 班撚樣真係唔知澳洲啲政策成日變
呢班人最撚富貴
食正香港最好搵嗰幾十年水
個個收成期走過嚟Full pay買樓買屋收租
條友真心on 9
唔會的

佢花式話完善hk stream etc 咪得

但廢事搞多件事
睇咩科,移民科65分都可以獲邀,亦都可以搵人sponsor
真, 係美國無買保險就真係收皮
London好啲啲
其他城市仲有排追
同澳洲比差好遠
其實482/485已經特別優惠畀香港人可以直接簽5年,其他國家好似要睇個shortage list 好麻煩

唔知可唔可以再附加香港人限返50歲
聽講之前出hk stream比人投訴過一次
買完保險都仲係好撚貴美國黎講中產生活係最慘
你講我?
你係咪盲

You must hold an eligible visa at the time your visa application is made, and you must have held that visa for at least 4 years prior to that date. Multiple visas, including visas of the same subclass, cannot be combined to meet this requirement.
An eligible visa is a subclass 457, 482 or 485 visa that was granted to you on the basis of satisfying the primary criteria.
係啊, 出得Hong Kong Stream, 就係要你轉,
又唔係即刻趕你走, 你讀大學都要4年啦, 到時再轉咪得囉.
我唔明有咩咁中伏.
好多人都版被迫係咁

如果我移衰左都無得揀,焗返黎
所以都唯有祈個靚禱希望成功
唔睇前文仲以為你講新香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞