澳洲2024移民改革:Hong Kong Stream 大型移民中伏現場

1001 回覆
450 Like 13 Dislike
屌 成 40 幾歲就好心啦
讀書係無影響架

不過你讀完要即刻走,唔可以留喺澳洲姐
你要經HK stream擺189/191,前提係你要有482/485。澳洲或者冇刻意針對香港人,但實際效果就係精準打擊讀廢科嘅廢中
Lm
真, 識得個礦場老闆專搵大陸人做夜班,24小時係咁鑽係咁鋸
而家講緊500>485>189/191,好多仲讀緊未攞到485已經講緊出年落閘
佢落閘係落Skilled Independent visa,
關Hong Kong Stream咩事? 根本係兩條path,
影響唔到香港人.
收咁重稅緊係, 最大份係45%, 即係d 有錢佬賺幾多差唔多分一半比佢
其實今次改完全唔係因為hk stream事
澳洲氣候好啲
其實都唔使頂尖,只要正正經經讀短缺技術嘅課程例如nursing,就算唔玩HK stream玩計分,要移民一樣冇難度
老墨上去係咪仲易過讀碩士博士抽獎
我知,應該關前2年批太多人事,呢2年身邊好多人都轉左pr
都係香港好
加拿大呢?
485比左35好鬼多年啦wo…
香港人食到澳洲幾多配額姐

只係佢郁485

變相影響想用485逗留澳洲駁hk stream 嘅人,我估應該佔香港人移澳唔少%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞