澳洲2024移民改革:Hong Kong Stream 大型移民中伏現場

1001 回覆
450 Like 13 Dislike
試下叫許智峰同讀咗普通科嘅35+ 去請願
美麗新澳洲
移民撚值得擁有
返嚟南深圳一齊吸獨裁嘅空氣
打定輸數

應該唔會有咩香港人485 special rule
我去過好短時間 其實都幾難頂
你睇住錢就係咁洗
工又搵唔到 又識唔到朋友 果陣車又冇 咩都冇 想搵人吹下水都冇
人哋要勞動人口交稅養pension。唔係幾千萬嘅有錢佬避稅。

咁揸住筆賣樓錢黎嘅咪best fit
大家唔駛擔心,仲有一個方法,就係讀書個陣溝條細過35歲既女,同佢結婚,用佢黎申請485
原來移民撚骨子裡睇好香港前景
應該聯署然後叫許智峰約啲部長傾傾睇吓有無辦法搞exception ,不過應該都有lobby group 會話咁搞會影響到嚟讀phd 啲真人才
保守黨一上台cut 硬
隔離屋飯香,澳洲都只係一個普通地方,無話歧視,貪污都有啦,睇你遇到無啫
你講到英國冇試過彈弓手咁喎
係. set 35都應該影響好多master同phd
澳洲撚狗真係傳統黎,10幾年前讀書個時都有同學俾人撚,衰d講句,宜家揸485既都未必安全,過多2年搞鳩hk stream唔出奇,睇澳中關係會唔會變好,畢竟政客既野講唔埋
Temporary Graduate visa (subclass 485) Post-Study Work stream
用讀書入澳洲果班堅high野
英加就唔會咁搞 澳洲就出名移民政策仆街
亦因為移民政策西 國家供求就業先控制得ok
唔似加拿大咁做爛晒市
有學歷人士多 但技術工唔夠咁

有困難的香港人 其實可能可以搵搵當地MP之類
睇下有無咩支援咁唯有 話晒洗左成大舊錢
有local politicians幫下手
或者有得求情做個別例子?
做番留港撚有個更好offer果陣就揀番黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞