澳洲2024移民改革:Hong Kong Stream 大型移民中伏現場

1001 回覆
450 Like 13 Dislike
澳洲要醫護多過讀書4,50歲個班人啦,下話?

擁有符合資格的簽證
您在提出簽證申請時必須持有符合資格的簽證,並且在該日期之前您必須持有該簽證至少 4 年。 多個簽證,包括同一子類別的簽證,不能合併來滿足此要求。

合格簽證是在滿足主要標準的基礎上授予您的 457、482 或 485 子類簽證。

如果您的合格簽證是在 2020 年 7 月 9 日之前獲得的

您的簽證不得在 2025 年 7 月 8 日之後過期。

如果您的合格簽證是在 2020 年 7 月 9 日或之後獲得的

您的簽證有效期限必須為 5 年。
點會無?
無睇過就唔會講得出
玩得醫護移民唔比家屬入境?
咁撚好笑?
我唔明樓主貼Hong Kong Stream做乜.
咁短時間要搵到公司幫你搞係好高難度,除非你真係好精英
澳洲大學讀3年。
see see UK now
大家移民政策都係話變就變,你點知佢唔會閘
果啲真係黎躺平
就快澳洲人都憎鳩班香港人
哦,唔好意思囉
佢哋文化就係消滅人哋嘅文化喎
一畢業就搞到咩,搞到前點stay,同埋啱啱畢業就搵到公司sponsor係萬中無一,有咁既能力一開始就唔駛靠讀書呢條路
我想知35歲 又讀普通科嘅人
仲讀唔讀埋佢?
又珍呀
但移民政策就係可以變得咁快
哦...OK, 呢樣我唔知, 我自膠
btw, 再讀囉, 都無計.
係移英先會咁,移其他地方唔會
好撚奇怪

班人拎住本BNO特別有優越感,好似覺得高人一等咁

老實講,本野我除左當年申請時拎過上手之外,完全無感覺
火槍哥又出黎柒
咩料…你知唔知485咩黎呀…485要畢業先申請.之後用485留3/4年轉189/190.依加佢攪485.咁點轉189/190呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞