澳洲2024移民改革:Hong Kong Stream 大型移民中伏現場

1001 回覆
450 Like 13 Dislike
留港交稅比暴政買水炮車,送仔女返中讀雜思想做戰狼先最好笑

如果佢哋同你一樣唔想比人笑,直接同你一樣轉場過大灣區啦,你本人,佢哋本人及其子女起碼唔使交稅幫手起明白大嶼北部都會

仲上連登,你快撚走返支那啦傻閪
呢個世界總有幾個呢啲憎人富貴厭人窮嘅支那港畜嘅

但樓上人拉人薪火相傳嘅嘅人一定多啲,不過費事幫撚錯支那賤種扮港人,唔出聲自己做嘢兄弟爬山嘅都唔少
唔好咩都瀨網軍
香港人就係閪
呢個係事實
Same
Covid 個陣痴線到有印度chippy門口貼 No Chinese
無啦啦啲roadman撞埋嚟係到ching chong ding dong
買送行返屋企啲chav 仔係架錢七響喉vw polo窗口chink~~~~~~~咁嗌
High street行行下街兩個40幾個廢中係到唔知做乜尻咁fing手對住我同嗰日本friend fing腳 bing chillin🦧🦧

老人家冇咩問題
試過係spoons撞過有份係香港handover嘅vet
50以下啲brexit geezer 同chav 唔撚掂最低智
英國未來棟樑

澳洲啲eshay都係做下街童
英國啲chav係令一個層次嘅尻
我行舊制要拎7有埋牌先可以申請485
仲要485得年半
睇嚟共產黨已經落咗毒
英國同澳洲都想斬纜落閘
港豬要走就趁快執包袱走人
維尼巴打係澳洲打躉㗎
摩羅差首相亦都係奶共
都係去加拿大比較保險
咁如果有錢鍾意去邊都得
當冇左485 491自然變得重要
都係坐3年regional
一早正正經經行 491 189 190 skill path 咪無事
香港人又憑咩自恃高人一等呀
係公園崇拜都消滅緊人地文化?
大把master phd 35後喎
種族歧視開既香港人點會接受到英國平等開放包容多元文化
澳洲係要young professionals
叻過某國人
叻過中東
我地唔會同日文韓國新加坡英國比
韓國英文已經超越左香港
但我地香港人眼中只係泡菜寵寵寵
所以我覺得佢未必會一刀切,可能齋切ugrad以下。佢一刀切好有可能會搞到啲真人才。

政府其中一個論點係話啲人讀完又唔做/做唔到相關嘅工,講緊正正係嗰堆揸緊uber 送貨搬運嘅印度南美人。佢哋讀完書就485,儲到錢又轉返學生簽,咁樣搞一搞10年都係呢啲臨時簽證變相長期居留
唔知你用咩衡量叻唔叻
香港人最叻就係用自己價值觀去衡量其他人,去分所謂高低,無視個人價值,文化多元
香港人:我地有錢有樓識英文(但帶住成家嚟小朋友讀書唔洗錢,ielts 5.5)
其實你幾有火槍sir影子
邊個同你講Melbourne 天氣好
香港人係好井底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞