[ANTHONY DAVIS!!!] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(497)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
羅狗:如果唔係你條撚樣嘅話
我依家撚洗拎1700
俾你條仆街搞到冇咗千幾二千萬
仲要依家人工你仲高撚過我
我覺得依家湖人外線防守有Vincent Reddish JV Max 佢地4個防守都係幾好 基本上教練排陣都盡量會有佢地其中2個係場上 跟住內線防守有LBJ AD 八村, 八村係籃板同Block係差 但頂防佢係ok 佢係守重型前鋒

剩番Dlo同AR都係盡量做好防守 進攻就盡量幫LBJ維持到上半場 咁佢就有力到第四節去爆發

Prince就睇住黎用 如果佢3分ok咪繼續擺場上 教練上場打溜馬都剩係比佢上19分鐘 知道佢防守一般都唔用佢 必要時咪棄用 反正450萬中產

教練都係有腦 唔係廢 佢只係臨場反應慢 不過佢打溜馬都做足功課 咁先贏到 到季後賽就7場4勝 有時間比教練見招拆招 佢好多時下半場就會改變策略 加上LBJ狀態幾好 總冠軍唔係無可能
Brown 今年有啲廢
尋日其實佢好多球 wide open
剷籃中距三分樣樣都冇

溜馬尋日幾條友都好撚柒
Brown Hield Turner
但凡呢三條友 wide open 入多一兩球
Turner 啲籃底唔係空哂都炒
應該冇睇落贏得咁輕鬆
湖個陣容其實算好好比起上兩季
差果少少極致就可遇不可求
健康打埋淨低嗰60場先諗冠啦
講真宜家既金塊絕對唔係話湖多隻肉棒可以處理到
成隊金塊進攻好立體 肥仔+Murray既擋拆 加上成隊都射到三分,跑transition,Gordon空切
肥仔既三分好準 企係高位 你擺條肉棒出嚟 都好易俾塊拉出去
而且如果條肉棒冇3,AD宜家又冇3 進攻空間好易塞死
Tp 出少左應該係佢半場已經3犯
問題係 Playoffs 根本上唔到咁多人
數數下健康湖人可以十二人輪換
DLO + V + 8 + LBJ + AD + JV + Cam + TP + Gabe + Hayes + Wood + Max

但多數功能重疊
各自有明顯缺點

有 Upgrade 嘅機會都可以做一次 3 換 1 或者 2 換 1
不過真係要有明顯 upgrade 先好 deal
唔好又換啲 role player 返嚟
2 換1
肥仔而家只係搵隻白熊就搞得掂
聯盟第一人就係冇辦法完全守死
肥仔就係冇可能守死 只可以有限度限制佢發揮
字母哥奪冠果年都冇乜人話佢聯盟第一人
反而我覺得應該諗下去限制Murray
如果Vando+cam可以守住Murray 對塊先有勝算
Playoffs就係捉住對手一個弱點打到佢死為止
唯有點名murray
就係我上幾個po講今次贏到唔代表d咩,打七場,人地下場諗一諗變一變,咸狗已經無對策啦
playoffs都係上8至9人陣容 最多都係10人輪換
但其實我覺得Wood同Hayes係季後賽應該上唔到場 或者最多夾埋得10分鐘左右
到時候最主要輪換應該都係Vincent Prince Dlo AR LBJ AD Reddish JV 八村(Max季後賽未必上到場)
呢個就係我想講,個個都好用但playoff根本上唔到咁多人,季中唔諗下trade playoff一樣行唔遠
睇完3B大哥啲trade 我地最驚其實都係Murray 所以我地all in trade murray 返黎就唔洗驚佢了
其實係 根本唔需要諗太多點守住Jokic 反而應該諗點樣守住Murray, 單靠Jokic根本打唔死湖人
https://www.instagram.com/p/C0p8L37MQ9C/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

咸狗超勁 比人打run唔嗌timeout 自己攻得順想嗌timeout 比占眉叫佢收皮 繼續插袋算
以佢logic,我地拎JHS加pick應該都搶到
所以8已經係最好選擇
笑死me
做教練做到咁,心理質素有幾強先做到
想講傷個鼻姐,點解出番黎好似差左少少咁
我覺得教練上季季後賽已經做得幾好 上季我地陣容其實係半殘 LBJ同AD果陣仲係有腳傷未好番 跟住JV打勇士果陣傷左 跟住教練其實都焗用三後衛 JV果陣傷左 橫移慢左 佢又拖空間 咁就少上左 好彩咁岩walker都爆發 爭氣過左勇士 打金塊果陣 對面又太多神仙波 高難度咁射都入左 同埋今季防守資源都比上季好好多
橫掂都係鳩up
不如 dlo + 8 + gabe + tp 換西琴+mk啦
但講真如果真係要郁 但係如果剩係換VC果D 其實對球隊上限提升唔到好多 我覺得湖人依家係差1個除左LBJ之外可以做到撕裂內線然後傳波嘅球員
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞