[ANTHONY DAVIS!!!] LA Lakers | Mamba Forever 討論區(497)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
2016原來淨係成個決賽係睇G7最後嗰分幾鐘之前 Lbj落後1:3點樣帶隊追到3:3入G7佢地又唔講
嗰一年真係贏大帝
不過又睇唔到
阿羅可以打無球
好過阿龜啦
又要持球
又要亂衝
因為個陣占仲未嚟湖 ,隻仙道狗 憎湖人好多年啦 ,高比仲係度都成日抽佢水 ,到kobe 唔係度 又話好偉大好值得向學習
想爭冠 廢老真係回春
好想我湖再champ多次
黎緊打大佬塊起碼有cam 防梅狗
個隻仙道彬好撚肉酸
仙道狗刺迷 但刺又tank緊
佢內心極矛盾
又要寫湖人搏收視
啲廁狗菜狗 以前就抽湖同kobe到仆街
走咗個陣就話又喊又盛
其他都算 刺狗菜狗就含柒啦 屌你老味

算啦ad都唔至在
Ham執教以來,開季是不是射手們也要集體寒冰期一下?這是什麼鬼傳统。

但Ham教練的強項依然在於防守體系的塑造,特別是對於持球人的壓迫以及後續的防守輪換。

這場哈利半場3個失誤,但前兩場季中賽我沒記錯他的失誤都是零。

暫停時機確是Ham不太擅長的事,他更希望球員在場上自己決策,雖然有時我滿賭爛這點。

但每個教練都有自己擅長跟不擅長的地方,你不能因為暫停問題而而以偏概全他不是一個好教練。

特別是之前傷兵時期,Ham在幫助球隊實驗不同的輪換陣容及陣容,希望增加輪換的人手。

這必然伴隨著令人難堪的比賽內容,但卻是必要之惡,畢竟賽季漫漫長,你不可能7人輪換用到底。

而更多傷兵回歸後,湖人的防守水平其實提升了不是一點半點,這與開季的實驗模式天差地遠,甚至大有防守強隊的感覺。

要想想無論你是沒怎樣打過球的新秀、被人批評是前毒瘤中鋒抑或是被遺棄的側翼球員,Ham總是有辦法讓你明白你的防守角色。

不一定人人都是大鎖,但最低限度你不會成為防守的累贅,拖垮整個防守體系,這便是Ham最強的地方。

因為調度而輸掉比賽會令人很沮喪,但有時候判斷是不是一個好教練的標準不應該是二分法:贏球放過你,輸球爛教練。

要吹奏ham了
仙道彬以前做報紙佬嗰陣已經開始反湖啦
唔好再講條gay佬刺撚啦佢真係最撚核突
Pippen話I am Lebron James before Lebron James 原來係咁解
近四場西三場都算係咁 唔講以為羅狗拎緊底薪
點樣屌AD都都好 我一定唔會想佢走
係 以前蘋果專欄 成日串高比同湖人
市面上冇人代替到ad 整體攻防既表現喇
就算就算肥仔黎..進攻可能會昇華..但防守一定死硬
kobe敵人永遠都唔係lbj
廢老屈ezeli 果兩球同埋block Iggy 最關鍵
其實PPG仲有16.6分,你話真係好衰又唔係
但狀態飄忽同打大賽會廢一半就真
廢老又多一個忠實fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞