有無巴打有玩開銀器?(26)早買早享受,遲買好撚貴

1001 回覆
1 Like 7 Dislike
是的,比佢認到係好事定壞事
之前有次同我講話星期日唔會返貨
唔知堅定流
如果warehouse 星期六日休息其實好合理
長知識,thx巴打
唔會返貨
唔代表唔會星期日先擺出嚟
好古惑既
你又啱喎
想問下各位ching 上網見到有個網叫chrome world 想問信唔信得過的
聽講假
有價減 有無限貨 一定假
chrome hearts 有貴冇平
想問下有無ching 知 大dagger 個上邊個位 內側係咪都有字係到?
Gdnight studio點睇
雖然我黎緊first blood買都寧願等門店有緣
gdnight 就二手 反而會真 chrome world 就全新所以仲假
一定假 之前有師兄瀨過野
建議專門店買
有人話溝貨
入咗10年坑表示去呢啲舖頭買自己衡量返風險 我就一睇就睇得出gd night studio有幾隻已經假到不得了
巴打 想請教 唔計boutique …. 其實有冇比較可靠安全嘅其他sources? 係日本 真係好多專賣 CH 嘅shops … 果啲又點?

我明白唔係係boutique自己買就永遠無100% 明嘅 只係睇吓有冇啲安全啲嘅sources 睇吓
CH一手嘅貨都唔多,同Hermes手袋類同,但聲稱賣一手、二手嘅reseller成行成市。

925銀本身唔值錢,太大誘因生產假貨圖利。就算賣二手都有可觀利潤可圖。收二手貨做鑑證,我就唔相信超過一半嘅所謂專家可以準確辨偽。用Forever Ring呢類入門款做例子,喺專門店賣嘅唔同size嘅pattern都唔同,所謂專家又會唔會百分百掌握?
明白了! 所以都係等運到
其實都明白 不過見到好似銀座Rinkan 咁大間舖賣CH … 如果係假貨又好似難理解
我唔相信日本人存心賣假,但佢哋未必有能力百分點百防範到有人賣假。仲有,以前嘅年代,賣真賣假嘅商戶分得好鮮明,例如買假波鞋係去鄰國同韓國。但時至今日,Amazon都大把炒價買假貨嘅案例,乜嘢種族嘅賣家都有。

再者,存心放假貨二手俾reseller圖利大有人在。而且之前睇YouTube片見過有鄰國人喺日本開舖賣CH,佢啲貨係真係假,真係自行判斷。

題外話,鄰國社交平台有一定數量嘅post聲討ssense賣假,或者因為退貨被判斷為假貨拒絕退款。到底係自編自導還是早一單退貨,另一個staff辨偽失敗真係不得而知。反正我唔相信ssense存心賣假。
Rinkan其實可信度都高
一律唔建議係非專門店買 係因為太多人/鋪賣二手假貨
同埋rinkan 大部分貨個價錢都幾貴
會有二手價錢 接近/超過全新價錢
你買左 驚中左伏?
不如你影你果把出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞