有無巴打有玩開銀器?(26)早買早享受,遲買好撚貴

785 回覆
1 Like 5 Dislike
主要討論各大牌子銀器飾物
希望大家搵到自己鍾意嘅銀器

各牌子羽毛比較圖

各牌子大鷹比較圖

Goros 只建議自行前往日本東京本店購買

Ken Kikuchi 香港無代理 可以搵台灣代理買 : Dawn Rise 昇日屋

Taro Washimi 香港有代理 : Vinavast

Legend 香港有代理 : Dress Code Silver Hong Kong

First Arrows 香港Take 5有賣

Horizon Blue Silver Studio 香港有代理 Horizon Blue Silver Studio - Hong Kong & Macau
同時台灣都有代理 : Zerockstudio
(有部分巴打反映香港Horizon blue代理為藍店,而訂貨與收貨期大有出入!
「落訂前話半年到貨,實際收貨期一年」
建議考慮入手既巴打自行衡量

TADY & KING : 可以上樂天/日本官網用集運自己買

Albatory 香港有代理 : Vinavast,亦可以係instagram搵本人買

Bluehawk 冇代理,可以係instagram搵本人買
(據部份巴打反映因目前工作量比較大未能接受新訂單)

以上係比較常見牌子
銀器牌子眾多 未能盡錄

如果大家有興趣 香港本地有兩間鋪頭 分別係 Vinavast 同 Dress Code Silver Hong Kong.
呢兩間鋪頭都有代理唔同牌子既銀器 日本同埋西方都有 有興趣可以抽少少時間上去望望

綁輪方法 :

皮繩/銀珠/各類琉璃珠 購買地點 :
基本上淘寶有齊你所需要既野
深水埗 美藝華空心銀珠
大南街 有琉璃珠及皮繩
古布繩 : 百川

咁多位麻煩睇一睇先 有咩唔明再問

各位巴打有意見/有野想加 呢個頭POST可以再改

(credit to 膠膠膠膠巴)
歡迎各位放自己果Set銀器上黎 交流交流

之前係日本見到無買 想問師兄們知唔知呢款(幼身) 香港賣緊幾錢
香港唔會有得買嫁
直接落舖頭問會唔會快過你係到問?仲要keep住加價我鬼知賣緊幾錢
CH點解咁快變黃
香港CH班友真係返工等放工
人哋又唔係DeBeers,買銀器搭埋低Grade 碎鑽俾你好正常
正正經經買粒一卡鑽就會閃閃發光
想問下,條銀鏈氧化黑晒,你哋用咩處理?
用咗抹銀布都搞唔掂
唔理佢 由佢黑
點到抹到既,抹唔哂遮,真係想全銀上網睇下錫紙鹽方法
洗銀水
小弟想入坑
但見上面多數都係羽毛
想搵細細地既動物銀戒指/頸練
香港邊到入手好
Dress code
想問下ch 松石手鏈5000左右買唔買到
定有咩地方可以買到松石
抹銀棒/拋光布
純粹想呻下

香港HB代理我放棄咗,啲飛機文同圍威唯真係好難頂
個種FB洗板文真係好撚柒煩,乜嘢今日上代理估唔到又有禮物收

癡撚線咩dllm,你哋有比錢買有預訂一般人walk-in 撚買到呢啲款。

成個銀器FB group都係呢個brand 洗板

每日帶撈帶名錶出飛機文成件事又刻意又盛
仲有一位師兄好砌得,羽毛連鷹跟所有飾物整埋一齊我真係唔識欣賞。我無留言,咸魚青菜各有所好

但係咪乜鳩都放上手就好呢。。。
thx thx thx thx 你老母咩
講到自己冇俾錢買咁 最憎呢啲文化
人地啲明星有sponsor 就話thx姐
俾足錢都要thx 戇撚鳩
成副身家放哂上身
去飲啲金豬都冇咁你大抽
其實都唔明個主理人飲左咩迷湯比左個代理呢間閪嘢

有啲直程覺得成個brand比佢哋攪到形象差哂

老實件貨係靚,但你土豪傳銷去推咪柒囉
唔洗有啲啦
喺街度見到有人戴hb 一定將佢自動歸類落去facebook 班傻鳩阿叔度
我係旅行買架屌你
facebook 班傻鳩應該趕走左好多客
不過代理其實唔care啦
留得住班買金器既人咪得
果啲post 又魔眼金龍 又咩風切王 閃光王
中二病出曬黎
我10年前就係$5000可以買到嘅 依家就唔知啦但係聽講CH好似唔會再出 停產㗎啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞