有無巴打有玩開銀器?(26)早買早享受,遲買好撚貴

786 回覆
1 Like 5 Dislike
新手想買一條bangle 同一粒耳環
想請問各位師兄點評價Wingrock,好似好少人講
有冇啲咩牌子係手工好但唔會十分難入手
Goro’s CH HB Ken Kikuchi唔駛recommend 了
cemetery 咁正 hk 好似唔會有....
如果日本銀器界有輩份,Wing Rock前崎可能係在世職人入面輩份最高其中一位

菊地健唔少作品都保存有Wing Rock嘅影子,最明顯就係條羽毛

不過買Wing Rock麻煩程度唔會比你講嗰幾隻牌子低,bangle而家唔知仲有冇做
最多係冇代理唔洗俾人食一浸
唔該師兄
10年前我都要特登走去韓國買 不過個陣8000幾咋
今日ch有冇野賣
如果你本身喺日本住/有朋友喺日本住,就容易搞
WR 最麻鳩煩係轉錢同溝通訂貨呢部分

而且上年手鐲已經咗停咗產
明白,thx 師兄
如果你想搵咁上下江湖地位嘅
高山隆Stoplight都得,但唔是出名印第安羽毛,係美式重機車vibe 銀器。但聽講而家佢都俾台灣人同強國人啲訂單喂到飽晒,交貨期極慢,都係難買。

Wild Wood 各位師兄覺得點
連出名多款嘅首爾CH呢幾日都無正嘢
大阪間beyond cool都算幾好行
款都唔算少 不過就未必有size
服務就真係好撚好
買少少野都好好service
又會幫手call返d brand既公司搵款之流
仲會拎埋contact 搵到就即時聯絡bababa
真心唔錯
好過東京果間🤣
我係明洞買左隻FLORAL CROSS RING,係江南新世界百貨果到買左隻DOUBLE FLORAL RING,基本上戒子啲款好齊,差在有無你size,不過反而江南間地鋪啲款就少啲
咩價錢左右
Floral Cross 1,850,000 won
Double Floral 1,750,000 won
見唔見有骰仔手鏈?
最多手鏈果間係江南新世界百貨店,但我無留意有無骰仔
唔該師兄
想問吓師兄仲有冇得退稅?
有呀好似退5-7%稅
剛剛去完半島C H,得返黃金,白金,鑽石,一件銀都冇…..
早排見有銀包
香港係咪特別平,所以比人掃晒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞