《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(2):藤原拓海弟子:片桐夏向登上神級15人!!(頭文字D 後作)

398 回覆
10 Like 0 Dislike
我好鐘意重溫碓冰對真子

我直頭自駕遊去到c121停車影相
對館智幸成個過程再加埋首Forever Young
啟介
同波子平排竟然冇輸加速cls
其實成堆sports car 入面有架Lexus LC500呢啲嘅Grand Tourer,仲要唔使包艇都幾匪夷所思
個個係濃霧區域都冇盡雞, 除左夏向
啱啱過蓮花嗰下BGM有heartbeat影子
爬頭都係右邊+對手大特寫望過嚟熟悉畫面

btw旁述/緒方把聲真係好影響投入感
明明播緊BGM你把死人聲係到阻人聽歌
諗起碓冰lost into the night + stay真係尾機

而家係爬咗頭但總係怪怪地
慣性飄移;食坑渠;交叉行車線;死亡膠紙;熄燈
而家過完人好似都冇咗個主題出嚟
純粹:哦過咗
雖然都係一般般
但好過上集咁,冇人想知其他車/車群
如果唔係情懷真係早就棄,捉錯哂重點
重量馬力比同後面D車差唔多, 架車重可以用大D既胎, 應該叫有D著數?
不過唔明套野居然冇國寶LFA, 反而波子都3架
興奮嘅係終於唔洗睇條蓮花仔喺度督眼督鼻
其實第8集都重係咁樣講故仔法
真係好難吸引 我都係飛住睇
唔係賣情懷真係好難鍾意睇落去
我作為觀眾 又好難唔用上一部黎做比較
咁樣一季一場做到下世紀
成架車Tuning 求舒服唔求快,對比同場其他車全部設計出嚟劈,仲要套Hybrid重 都好想知佢唔改的話點鬥

係咪重野秀一買咗架先擺落去

明顯無睇字幕,波子條友入濃霧之後唔係100%踩盡.
當發現86先同佢鬥踩盡..
波子條友越踩越淆底.
淆到2-3個灣後放油門由86過.
如果佢唔係用頭D續集個牌頭 下場咪好似隔離套F4咁冷清
有睇 係吐槽佢踩傳果兩個灣應該已經夠晒飛甩86....

大佬波子嚟...我知佢濃霧鬆咗之後...
見cast有諸星瀨名邊有可能做到佢出場
你都識講轉彎.一轉彎86又拉近
(波子減速轉彎,86高速入彎)
個段鏡頭都唔係大直路.
成段比賽86有領先墮後.但是大致平排,
波子食唔到86位.
無霧波子sure win.
有霧波子條友根本下意識無踩盡.

remarks:
同頭文子D一樣主角係神入彎.win晒所有人.
其實睇漫畫已經轉左型

油車挽歌既情懷,相信呢幾年keep住有換車渣同賽車驚迷會更大共鳴

練畫功賣女賣角色,好唔好睇有眼見但咸濕佬意識都叫放

以前班飛車仔變哂社會賢達,以前折墮到為慳錢落雨先練甩尾到今日房地產之王

作者既然整左套經典
今日佢要養生chill住作咪由佢,最多咪唔睇
跟住涼介搵食
咩野concept car?
頭D第五季之前班對手全部同拓海差唔多level, 可以睇拓海點用技術贏, 緊張好多
MFG向夏一開始都已經勁過班對手幾班, 對佢嚟講好似打GT7電腦咁, overtake方式又係玩職業賽咁, 佢一開始已經預咗自己大約會係咩名次, 緊張感大降
邊度有第8集睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞