《MF Ghost 燃油車鬥魂》 討論區(2):藤原拓海弟子:片桐夏向登上神級15人!!(頭文字D 後作)

397 回覆
10 Like 0 Dislike
太認真就冇意思
頭D本身都大把位係神化左啦
要講頭d, 伊呂坡跳涯現實一定撞山
水渠入彎,出彎點出
我唔知冇買定係見唔到邊個方向
而家d 10後識唔識
我記得第一次睇係5歲

但我掉轉左睇,借我表哥套碟睇左second stage先,佢發現得掉轉左睇先拎埋first stage比我

最仆街係借碟比我果個係揸開家庭車,但導左我揸棍波JDM

我幾歲人仔已經識分頭d 頭3個stage 既車
之後fourth stage升中先睇
有人喺BeamNG做翻跳堐
一落地即刻爛bumper同冧避震
伊呂坡咪單線路黎既,我租部evo 跑左2轉,我趁後面冇車自己行下racing line

係髮夾彎內線差d刮底撞頭唇高低差太大
咁我可能真係見到冇買,好似有少少印象
之前玩Assetto Corsa練過水渠出彎, 要喺普通大彎late apex先做到
本身好似小柏咁停車之後先再比油起跳已經慢咗好多
停車嗰下係畫面定格啫
86好似郁緊
MR2係直角停定再衝
阿哥:個衰妹攬住夏向,我都想攬
你呢個係battle stage

你睇返正片,有一段仔係四個轆鎖死再銳角咁入彎
https://youtu.be/ywHFROWHm4E?si=nBZf3ehqFVgtIRi6

呢條應該係third stage?
53分40秒開始, 感覺好似無停

不過我覺得Spotify啲次數唔準
一年邊有聽20次咁少
當然唔係拉曬手掣停車果種停,但果一剎那係4個轆好似停低左咁
唔知點解呢首連唔睇頭d既人都覺得經典,反而我唔係好聽呢首
頭D歌我最鐘意係Gamble Rumble
可能因為街機都係用呢首有加乘

另一首鐘意係Dog Fight, Stage 4 主題曲
Stay
剪接
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞