【Disney+】洛基 第二季 劇透討論區 (4)

466 回覆
14 Like 2 Dislike
一個好嘅故仔勝過啲乜鬼人氣角色
重刷第一季一開頭個Loki,完全2個人嚟
本來覺得月光騎士都好精彩
但成套洛基第二季 真係好高質
第4集由佢自己送自己走個下 已經覺得所有野都鋪排幾好
係 ,攪咁多野都係要比女版洛基殺
等緊 HT
公道講 HT 隻 TVA Loki 同 President Loki 都做得好正,希望 keep 到
第一季佢遇上kids and classic Loki 都係令佢堅持要比世界自由意志的原因,因為佢地提到任何一個Loki想改變都唔會有機會,因為劇本注定佢哋係壞人,神聖時間先係唔容許有善良版本Loki的存在。即係就算做HWR接班人殺咗Sylvie,Loki 都只會望住佢的變體繼續走上失敗者之路,無限偱環

令外有少少唔明點解X5可以喺神聖時間線生活,因為佢本身係變體,條時間線應該有另一個真實嘅Brad 生活緊。佢應該要殺咗本來時間線嘅自己先可盜用佢個身份生活,如果唔係就會變成分支都係等比人炸
劇入面無明確交待, 但 Brad 條撚樣應該無咩做唔出
又未必要殺, 如果佢要做的話 Prune 咗 Sacred Timeline 嗰個應該係最方便快捷
洛基經歷過雷神123,復聯134,2套劇由反派成長做英雄

反而雷神經歷自己4套戲,4套復聯,變咗on9仔

睇嚟兩兄弟重逢都唔係咁重要
兩兄弟千幾歲神先黎一舖清袋
老母被殺
老豆臨仙遊先認自己係仆街
發現有個家姐點知白卡黎
最後屋企都無鳩埋
唔好話人
神都睇到化鳩曬
想知最後法官去到void嗰度個地版係tva塊磚即係點,void其實係被毁滅嘅tva?
「幾百年後…」

呢下笑出黎
而家個Loki只係睇過無經歷過
hwr都等緊佢搵新方法
佢同Loki對話時既Loki用時間暫停
代表Loki 既出現已經唔係佢所認知既時間線
呢集直頭可以叫marvel大結局我覺得
所有故事話之你復100都只係其中一兩條樹枝
重點係所有故事都只係發生係技葉
S2結局係無打擾phase 5,6既同時
又唔會推翻S1結局
殺蘇飛或者保神聖線都只會令S1無意義
而其他康都無可能出現
仲要第6集將1-5集既努力打破同時收線收得好靚
其實睇緊1-5集都已經覺得佢地修理既方法好唔合理
係咁諗點控制時間線
點解要控制
最後一集將以前好多分折打到變撚哂on9仔
希望唔好有S3
腦補loom爆個陣衝擊埋啲時間線所以就枯哂,或者無咗loom啲能量就會枯. multiversal war應該未發生留係a5 a6講
從不~喜歡孤單一個
可惜偏偏孤獨一個
A1 Loki相對Loki 2其實都係幾日/幾星期前
MCU就係需要呢種劇,寫好個故事同角色,唔係為咗鋪排新角色/電影劇情為出而出

油 FB GROUP

Tom 同Brie Larson同一日上Tonight Show
條片一齊upload,個view爭咁多
英國佬正常發揮
連tom仔都開始髮線後移
想問下點解Loki 最後行出去條橋無著保護衣都唔受時間輻射影響?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞