【Disney+】洛基 第二季 劇透討論區 (4)

466 回覆
14 Like 2 Dislike
Sylvie 見
肯定係咁做愛
其實...
佢係冰巨人...
同有霸體嘅THOR有段距離...
不過唯有解釋做佢都可以OUTSIDE TIME
唔受意粉化影響
就唔受時間輻射影響
好彩佢做唔到雷神

包咗 Victor / Kang 喎
其實佢都無話見到 Kang 就要殺
細個嘅 Victor 咪好地地
同埋唔係所有Kang認同要統一時間線
其實邊度有講見 Kang 即殺
你講VICTOR做得幾好係講JOHNATHEN MAJOR定個角色?
我覺得JM做得好
幾大角色都做得好好
佢同梅比斯各自同LOKI嘅對戲都好睇
用演技交代到劇情
配合埋對白已多數話你知佢哋經歷咗啲咩

返去劇情~先唔討論絕對自由~
我覺得唔存在KANG有冇得揀嘅問題~
因為KANG冇出現過...何來「KANG有冇得揀」
照佢最尾咁講TVA會阻止KANG出現
如果唔係就唔會話616有人處理咗HWR變體
潛台詞就係未有人處理/處理唔到~佢哋就會去處理
雖然我唔知TVA有冇咁勁可以打贏CONQUEROR
VICTOR重係自由嘅~雖然佢冇明確交代~
但係佢重未變KANG~以A4入面對THANOS嘅做法(唔會喺佢重係BB時殺咗佢)
應該唔會搞VICTOR
我諗呢個位都係MARVEL刻意留白
等自己之後容易走數/找數
送M記外賣啫
我覺得咁唔係最難
因為咁多個KANG其實都幾分明
又有啲唔同嘅語氣同口頭禪~唔難做
反而佢做HWR~喺今季最後一集同LOKI對戲
啲表情好到
尤其佢話「唔通你以為我會坐喺度被佢殺我? 講咗會投胎轉世~BABY~」
開頭重係比較玩世不恭~後尾講投胎轉世那度就變得有啲無奈同悲傷~
我覺得係因為佢因為要KEEP WATCHING所以唔可以死
一直忍受孤獨
佢嘅演釋賦予咗HWR深度
都展示咗佢強大嘅理由~好似THANOS咁~
我指個演員
https://youtu.be/7JhnYlbtxmY

Tom Hiddleston Talk Loki Finale...
唔知送去佢嗰度要加幾錢運費
主要仲有兩個問題,呢兩個問題有冇解答過?定係我睇漏咗

第一:hwr 點解要揀洛基?
第二:ob 嘅身世?點解會喺tva有特殊地位?性格同tva前嘅人格冇變?
我覺得hwr本身睇中Loki既自私同統治心
但應該冇諗過佢最後會選擇犧牲自己
加上hwr令到loki 有time slip
點解無咗個loop會大爆炸。 咁HWR未整loop之前, 應該所有timeline 都爆咗。
應該係有個loom先會大爆炸
hwr話個loom係一個fail safe
當hwr死,timeline 爆發大量分支
而個loom sense到就會爆炸 ,燒毁sacred timeline以外嘅timeline
當Loki最後同小肥傾完後返TVA,個system講"Welcome, He Who Remains"其實係同Loki講

睇晒loki 正式宣布mcu所有角色都係垃圾
你當tva係個水霸咁,未起之前所有水(時間線)都mix埋一齊,所以先至出現multiversal war. 之後其中一個kang成立了tva(起咗個水霸)來控制個「流量」,主要係保護緊佢指定嘅時間線(當係某個城市)。太多分支水霸就控制唔到,咁failsafe就係炸咗個水霸去等啲水流去其他地方, 其他地方浸曬都好,但至少主要保護嗰個唔會有事。之後再重新起個新嘅水霸。
唔係,個時間點係victor timely隊個頭入去
你咪尻噏啦
關咩事…
唔好FF咁多
Loki同HWR點都扯唔埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞