【Disney+】洛基 第二季 劇透討論區 (4)

466 回覆
14 Like 2 Dislike
Ant Man 3彩蛋康之議會話有人威脅到佢哋,睇完Loki我諗佢哋應該係指TVA
Uatu, Supreme Strange, Loki 3個一齊食花生
上個Po咪有人話去comic con 嘅
諗緊去唔去搵Evangeline Lilly
好撚好戲,因為tom hiddleston演活左loki先可以令loki呢個角色可以行到呢一步上神枱
洛基自己一個起果度 有冇野食
今集不得不配服編劇

洛基用魔法時嘅綠色一直俾人邪魅詭譎多變感覺,無諗過最後竟然係代表生機盎然

想稱王稱霸受萬人景仰時就淪為階下囚,實質害怕孤獨
不欲桂冠,珍惜同伴時就偏偏登臨皇座,自願承受孤獨

想用套圓環方式,限制無限分叉嘅時間線,只會招致毀滅;
給予自由仼其成長,反而可以好似樹枝樹根無限伸延,喚發生機
有啲似Everything Everywhere All at Once 入面,bagel同膠珠眼嗰種由外形聯想到意義嘅對立
世界樹呢part真係出乎意料
仲有對應左時間寶石嘅綠色

見到世界樹果下打左個冷震
如果個位係時間盡頭
理論小肥同miss minute 可以麥麥送
M記應該比錢拍埋SYLVIE送外賣比LOKI
佢有KANG(HWR)塊板
應該可以送到過去?
睇唔明
好玄
髮線好高
Timely正路就留係tva
之前爆料話a5有年輕嘅hwr同avengers打康議會
一係timely 一係iron lad
劇尾唔出timely易啲兜 如果majors輸官司
唔係個個鍾意咁屈機嘅設定
能力越強嘅角色越難寫
而家咁嘅Loki咪幾好
操控時間,掌握時間線生死,但代價係永遠困喺王座上面
又話無限咁多條 佢點hold得晒
其實好易明,唔明可以等youtube解說片
簡單啲嚟講套嘢講Loki嘅故事,S1出街果陣已經有S2嘅結局大綱

點解行到去呢一步,係因為Loki先係天選之人,佢可以為左係TVA識到嘅人,守護佢地嘅timeline同存在價值而犧牲自己,因為除左犧牲自己以外嘅方法佢試左幾個世紀都唔work,但幾個世紀對佢來講只係好空泛嘅時間慨念,因為當佢一失敗已經可以flip,不斷test loom係唔可行,阻止小肥殺Kang又唔可行,佢唔忍心殺小肥,所以舖到比你得犧牲呢條路咁,但佢嘅犧牲造福嘅人命價值係無限
Kang s1比小肥插撚完留得一句see you soon一路都係同緊loki講
係, 只有Sylvie先有能力去探佢
睇完Loki season2 結局感覺有d似Nolan the dark knight
又係一個人揹晒所有野, 換來其他所有人既安全
然後無乜其他人知道
Batman如是 Loki如是
算唔算同蜘蛛俠執屎?
有冇講呢套loki拍左幾錢真心好睇
上套fury話拍左過億美金垃圾到暈
kang其實知唔知最後loki會咁做
講到所有盡在佢掌控咁
似幫 Dr Stange 執屎多啲
兩套戲佢都有份搞禍多元宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞