【Disney+】洛基 第二季 劇透討論區 (4)

466 回覆
14 Like 2 Dislike
Mola mola marvel 想唔要康呢條線就算Johnathan Majors有冇罪都想割蓆咁

Dormammu, I have come to bargain
1. LOOM可以FAILSAFE同無限用都好~但TVA可能會毀滅~都要搵人重建~除此之外我諗都重要啲細項要處理~就算冇但TVA或者類似功能嘅機關都係必需~先可以穩定咁LOOP落去~同埋由DS2可以睇到~肯定唔止616時間線~如非必要~HWR應該唔想LOOM刪到得返神聖時間線~
2. 我覺得HWR唔係太重視自己生死~反正已經坐咗N年~JM嘅演繹中都表現出佢唔死只係有嘢未做完~佢嘅死亡同TVA一樣~都係COLLATERAL DAMAGE~當然都可以調轉講~佢冇特別想死~
3. 但如果LOOM有咩意外OVERLOAD就會炸爆TVA~要搵人重建~返返第一點~
其實LOKI S1 S2 應該係早過DS2,

因為HWR死Q左, 先去到838 OR 無家日 幾代SPIDERMAN
https://www.youtube.com/watch?v=mS9nfsA-oGI
D西裝係好型,

不過都係, 你的樣子如何
Lego version!
姨媽係美國買
送俾我成10年8年
直到依家都唔捨得用
佢識控制time slip 又識時間停止
佢有無限時間修練
HWR唔係想死
佢所謂比兩個OPTION LOKI
目的係要LOKI經歷過個LOOM爆 明白無左HWR係唔得
迫LOKI係佢面前殺左SYLVIE
只要LOKI 殺左SYLVIE, HWR就唔洗死
係咪即係悶得滯想揾啲野玩
唔係 ,你上面個位講咗,成件事 HWR 玩野(起碼我都覺係),所以卡通鐘,熄機前咪講咗 Victor Timely 永遠唔會係 HWR .
我都覺得HWR唔會死,也唔會傳位比 LOKI,點知LOKI唔殺SYLVIE,自已做 LOOM

雖然Kang暫時係MCU都係好零碎 冇之前Thanos果種boss感
但睇完Antman3 最後Kang議會果到 真係feel到件事好痴線 好震懾
唔好轉呀屌
其實hwr都可以time slipping
Dr Doom : 所有Kang比我搞掂晒,時間關係啲攝影師錄唔切,大家當我係 final_final_final.boss 就ok
Loki係咪已經有心理準備班fd遲早會死? 至少可預期會比HWR時期更早死 而家TVA將要處理嘅係有時間科技嘅人 風險大好多
如果你係Loki可以接受啲fd幾耐後死?
做時間樹做得一兩月就啲fd死哂嘅話總會後悔吧?
A5片頭拍返好似A3咁Dr Doom虐殺啲Kang
唔會傳位俾loki 咁搞咁多花臣係為咩
我唔知可唔可以咁計~
唔好忘記
喺MCU入面~
TIMELINE唔係LINEAR
只分發生與未發生
hwr 要隻手鈪呀,即係 SYLVIE 現在都得
我都咁諗
所以我覺得佢會傳
只係想LOKI完全跟自己那套
其實冇對錯
LOKI那套要TAKE RISK
HWR唔想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞