【Disney+】洛基 第二季 劇透討論區 (4)

466 回覆
14 Like 2 Dislike
我覺得佢冇咁廢
如果可以令LOKI學識
咁佢都可以令自己學識啫
不過套戲冇講咁詳細
想點諗就點諗
Antman3 mid-credit Kang第一句就講「The exiled one is dead」,好明顯指the Conqueror
跟住後少少咪講 佢哋(估係Antman班人)開始接觸multiverse
純粹講佢哋入到量子領域就叫開始接觸?
定係殺左conqueror 先有得接觸

我覺得kang council 係怕某d人接觸multiverse 先 call meeting
conqueror 死訊 係gossip野嚟 唔係正事
除非本身conqueror 都好似hwr咁有限制到時間線/其他人接觸multiverse
話時話Kang Council會唔會係因為TVA prune哂啲Kang去void所以gather到
Odin Wilson
同意,係有隱喻
https://youtu.be/kAK66h9ZowU

D場景Design 係成套劇我最大讚嘅位
好想知係咪day one出loki嗰陣就已經舖好咗會咁
睇完覺得好慘

一黎佢做14年loki,係時候退落黎
二黎係佢最後都係變左自己孤獨一個

唉,睇完個心up著up著
你另一個角度諗, MARVEL 走下坡潮
LOKI 已經係繼美隊同IRONMAN 退場退得最好個堆黎
odin 仲有個女wor
雷神3第一反派都唔記左
將dr doom改為kang其中一個variant咪得,橫掂marvel 成日都亂改角色設定㗎啦
想知第一季小肥推loki番去TVA,但地方唔同咗,其實係推咗另一個宇宙定推咗佢番去神聖時間線嘅過去?
點解 Loki 要摸小肥個波
以前嘅TVA
唔好咁啦 再咗落去 全部人都變成康

M記經理
炸傻仔
想知點解啲寶石喺tva用唔到係咪因為要喺番原來嘅宇宙先發揮到作用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞