Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (11)

840 回覆
25 Like 3 Dislike
你只需要Optimized 同easy 就得, 第1個唔洗著.

篤落呢個位, 跟住 DNS server 要揀Cloudflare DNS

跟住iphone 嘅setting > VPN. 見到嘅應該係咁樣揀左, 有tick 嘅同enable 左.

跟住係連登個app, 產曬d cache 佢

跟住kill lihkg app 跟住重開個lihkg 個app.
唔該晒巴打LIHKG已經冇晒廣告,但係gimy 都仲係搞唔到已經跟上面改咗
gimy 我無辦法準確地幫到你, 我係英國, 係直頭開唔到個個網站
無問題,我再研究下,辛苦晒
想問下巴打依個網你搞唔搞到
https://anime1.me
無嘢了巴打,我發現冇開safari and content blocker, 開咗就gimy都冇廣告了
可唔可以貼番係邊個位無開, 我得個知字。,,

唔知關唔關事。。。唔好意思巴打

一路用adguard無事, 今日hoytv下面條banner突然有Show
windows版adguard,開啓左stealth mode,會令瀏覽器既搜尋引擎startpage失靈(ERR_CONNECTION_RESET),一熄adguard就work返。手機版就無呢個問題,請問可以點解決? github見到有類似issue但無解決方案
啱啱買咗control D,各位巴打有無share 自己而家activate咗邊張list?
同埋有無加咗啲咩custom role?
fc2 redirect Tokyo
有冇巴打用nextdns 開唔到漫畫人?
最近轉用ios
直接用adguard dns cert夠唔夠用?
好似已經無見到廣告
幫你試咗
off咗都係用唔到
vpn 連唔到
control d 巴打覺得順唔順, 穩唔穩定, 會唔會load 空氣?

岩岩vpn 到左期, 而用緊嘅adguard pro 又好似有啲食電
control d 有得轉地方上水
好似最好?
其實nextdns係點賺錢 賣data?
之前有人post 過話慢呢排
咁多用戶
一年百五蚊好好揾了
control D 其實唔係VPN 黎. 佢只係有類似VPN 嘅功能. 佢係需要你set 某某domain 會經某國IP 出咁. 即係用途係pin point 某網址去做filtering. 雖然你係可以用 * 去做wildcard 去乜鬼都match 到佢, 但係咪真係好似正統VPN 咁所有野都係經個tunnel 出, 我無試過.
應該咁講, control d 個redirect 功能, 係比你*主要* 經本地IP 出街, 而某啲你set 嘅網站係特定經其他國家IP 出.

而VPN 係任何時間任何地點, 都一定會係經其他國家IP 出.

所以, 用途唔太一樣.
但如果得幾個網要扮當地, 咁control d set幾下就可以慳返個vpn

vpn最有用都係旅行時酒店公家wifi加密用
咁可以用adguard 免費果幾gb, cloudfare wrap 去頂
咁你呢個用途確實control d 夠做
ControlD 個Faq 有教
最好跟一跟都幾多野Set
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞