Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (11)

647 回覆
18 Like 2 Dislike
請問各位ching用緊nextdns 嘅andriod機 睇nowTV 直播新聞睇唔到應該要點做或者要點allow 呢個app?之前用開adguard pro 近排轉用nextdns
睇Log 睇Block左乜
再開番佢
師兄有冇試到?work唔work?
揀左荷蘭
Gemini係要redirect 邊d link?
過左ControlD 試下
見佢速度快過 Nextdns
我本身同時用緊adguard同hotshield既vpn 但最近呢個星期一同時開就會不停reconnect 淨係可以用到是但一個 有冇人都有同樣既問題?
啱啱開始用controld
主要係貪佢個vpn function一上某啲網就自動redirect
我暫時淨係手機用緊
發現開咗controld就上唔到Reddit
要熄咗controld 先上到
filter開咗Malware(balance), 1Hosts Pro同Adguard
加 CUSTOM RULES
我係service度搵返Reddit redirect返去美國就搞掂咗
想問係咪可以唔裝app 都用到controld
用描述檔
你Reddit 係 Apps 定 Web?
我Apps無問題
我用Hagezi Normal
web
岩岩試Web都可以去到
我就算熄曬filter 都要redirect先上到Reddit
你用咩 Web Browser
我用 Safari 同 Brave 都直接上到
chrome
redirect上到就唔理佢了
得閒先出email 問control d
我啱啱試咗由零開始嘅話可以成段copy落去
唔知本身已經有rules 嘅話可唔可以用依招自己replace
我就開咗folder 分咗block list 同allow list
如果之後update list 唔可以成段落嘅話,就成個folder del 再開過
有冇人用NextDNS 噚晚開始突然勁多廣告出返曬嚟?
無事喎, 係咪關block list事?
你用邊條
唔係,我自己白痴唔記得熄VPN
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞