Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (11)

647 回覆
18 Like 2 Dislike
想請教下android應該揀邊款比較好
裝咗Control D直頭facebook app都用唔到,請教應該點做

只開著呢個
免費試下先, Control D 同 NextDNS 都有免費account 試. 不過呢2個要真係有用嘅, 係要俾年費.

你唔想俾年費, 想一獲買斷嘅, adguard for android, 要去佢官網download, 不過都係要先課金開通premium 先有用, 課金地方睇番首post. google play store 個個version 無用嘅.
姐係3rd party唔開?
謝巴打
我乜都無開, 除左上面圖個個, 同埋首post 加番個堆block list
想問下換左電話啲步驟係咪要做過哂
你export 左個block list 出黎, 可以import 番入去. Adguard 黎講就咁

NextDNS 同 Control D 係server based, 你應該add 番部電話落個plan 就乜到唔洗攪.
英國上連燈有廣告要block邊條
唔知咩原理, 開ADGUARD, 電話聽到, 電腦聽唔到,
後來發現, 即使熄埋ADGUARD都係唔得, 就算用咗白名單亦無用,
CHROME同EDGE都唔得, EDGE既無痕試咗唔得,
唯獨CHROME既無痕係聽到,
如果開埋家長監護功能, 就連電話都聽唔到,
Adguard VPN 有冇用人緊
有冇咩分別?
NextDNS
可以同adguard dns 一齊用
iPhone 買咗adguard pro,依家轉咗android 係咪要重新買過?
NextDNS今日突然破防
去官網dl apk 裝就可以
shit 我係android 買左1年plan
唔知官網同你個個有無分別可以試下
係咪android要用stacksocial個網買先得 官網價係跨平台價要成700蚊
stacksocial先20蚊美金
唔係好識
其實有冇得唔係by devices,
而係router level set rules 去block domain
係咪都係差唔多setting
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞