Adguard/NextDNS/Control D 廣告攔截攻略 (11)

647 回覆
18 Like 2 Dislike
我下個post 加埋你呢d config 落首頁, Control D 係真係好用.
加埋上面有 Google bard chat GPT 同埋 nowe 得唔得
Googlebard 咪 bard.google.com

chatgpt 係service 度有 叫openai
原來有 OpenAI

Full control直接去services度search就得
好方便
yes 我只係會做 d 佢個 service 冇 ge 野,唔會做有既咁弱智
開左openai都用唔到
lm
oisd 封左
eu1.clevertap-prod.com
部分購物website可能會異常

記得白名單
之前我redirect去日本 南韓都用唔到
依家用芬蘭冇問題
唔該師兄
點先睇到台灣東立電子書城?

nowe 可以幫你整下,不過唔係付費服務嚟㗎咩,me 冇 account 就冇得試架啦喎
因為佢嗰PRO++係包埋1hosts pro 但pro++太過aggressive
剩用1hosts pro基本上可以唔洗煩allow unallow list做到set & forget
nowe唔係本身有咩
係呀,本身有
啲redirect 係咪web版同app版都得
對應新的chrome Manifest v3限制
現在uBlock出左 Origin Lite,先天限制只有3萬條

Default (1/1),Annoyances (5/5)
Miscellaneous 點Block Outsider Intrusion into LAN ,Dan Pollock’s hosts
Regions ru list
okok 我今晚有assignment趕,聽日幫你研究
control d唔太識用
linksys 無得裝野
只需改返個dns 就可以啦
係linksys 個app
設定>區域網絡設定
改返controld 比你個legacy dns 就ok
之前網上見D友話改完NEXTDNS 係LINKSYS ROUTER攪到斷線
改番轉頭都仲神神地
唔知係咪堅
我都係用緊linksys 完全無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞