「大家都會愛死這部片吧!」——《蟻俠3》的失敗據傳震驚了Marvel Studios

376 回覆
171 Like 3 Dislike
拍到笑片⋯唔想睇
當年ironman 美國隊長咁 正正經經好d
Antman第2集已經拍到好一般仲搵番同一個導演拍第3集
個量子世界又整到同平時外太空差唔多
第三集我睇撚到訓著
屌你襪俠
啲visual感覺好似starwars
same,睇到一半棄左
呢個真
柒到唔記得左點輸
老實講佢地既成功最主要在於有RDJ,羅素兄弟導演& GOTG既導演
其他電影都係唔掂
奇異果博士其實okay有氣場
點知第2集拍爛咗
ANTMAN3 我分左3晚先睇得完, 睇一陣就眼訓...
老老實實LOKI 劇集仲好睇D..
帶住尚氣係大排檔報仇個位幾正
可惜出尚氣2 應該都無梁朝偉份
垃圾英雄片悶到訓著
最尾好似成理獨L 自己同自己開會!
個人感覺
Marvel 自從當年成日被內部劇透
之後就改到個製作方式都係多元宇宙咁
會拍好多個版本,之後左剪右剪砌埋一齊
同埋成日feel 到佢地唔想拍pop corn 片
想懶係有深度咁,要描寫心路歷程
同時又要政治正確
幾個因素加埋一齊,最終剪出來d 成果就成日搞到不倫不類
要爽要pop corn又唔夠爽
要深度要描述英雄內心又唔夠篇幅唔夠深入
政治正確得來又太膚淺
樣樣都唔掂,樣樣都兩頭唔到岸

最好笑係由呢篇報導睇到,Marvel 內部唔覺得有問題

「無理由㗎,個客要豬扒牛扒雞扒要咸要甜要酸要辣我全撚部都塞晒落去啦,大家應該好鍾意㗎」
柯南劇場版係科幻片唔係推理片
其實2同3都幾爛,得1好睇
Loki唔見返雷神唔想睇
令佢爆炸嘅原因係拍完人枱分裂同zadenya拍3p戲啲網民係咁潤佢
接受唔到蟻俠變到咁正經
英國隊長死個下我笑左出黎
我覺得ok wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞