「大家都會愛死這部片吧!」——《蟻俠3》的失敗據傳震驚了Marvel Studios

376 回覆
171 Like 3 Dislike
拍埋黑貓2 ,DS2黎睇既話,Eternal己經叫ok
明明揮一揮手D卒就化灰,但同antman打就永遠唔出依招
其實唔一定要打嬴,打輸或打和俾佢地成功返去,然後留左條線放呢個康出黎,
咁樣帶落下一套Avengers The Kang Dynasty咪順好多囉。
有無人覺得scott成功脫險係假像,其實係比人困左響其他realm?
真係唔駛打贏,出古惑招trap住佢仲好。
其實果幾個都正,柒下柒下但係又做到嘢
最初以為MCU 會用F4 同Xmen延伸落去,或者用Xmen 做主軸講故事
真正失敗原因係花曬時間心機去搞啲垃圾LGBT+ 元素 無人想睇啲「minority」 浸滿佢個phase 4

除咗mother fucker 舊世代紅嘅都係型男索女嘅白人hero為主
Kang本身勁係因為科技
俾其他康打落去quantum realm 從頭開始 唔係主場 所以咪弱化咗 (he who remains 一樣俾人一刀插死咗啦)
然後其他康覺得受威脅就針對主角宇宙

你話佢係神劇 一定唔係 但我覺得起碼make sense
he who remains係自願去死,佢根本無同loki同埋sylvie打過
有咩敢出奇,當你 woke 文化入骨
每部電影/劇集都有要包含既 item check list,點會唔收皮
F4響phase 6開頭,應該phase 6先開始做主軸
Xmen感覺係玩完晒multiverse saga先開始,依家有傳secret war之後所有野推倒重來,可能phase 7開始重新砌過晒堆設定,玩Avengers vs. X-Men?(mutant saga?)
呢套算正正常常
幾他果d連入場意慾都冇
你呢個只能夠怪閪方而家個政治正確風氣
左膠大愛係必須
你睇第四階段啲奸剷最尾都一定係洗白就知咩事
迪士尼要挑起性別對立 種族對立黎掩蓋階級鬥爭
班big corp一定唔會放棄woke極左文化
就算推倒重來,佢仍然用連續劇既模式去拍都唔會吸引到新人
好似話個伏筆就係佢返去嘅 唔係佢原本個宇宙
都算有
一開始sylvie 成日想偷襲佢, 結果佢閃來閃去, 根本殺唔到佢
睇落都似係,啲色調同路人啲反應都好唔自然
呢3套正正常常喎
一定好過 DS2 / Thor4
Ds2 分開幾次睇仲未睇完
你啲口味好撚"正常"
吓,一定唔係爛
是但啦
早期係有唔少伏片,連Ca1都口碑麻麻
但唔掂就會改,好似ca2, 3, thor3
同埋起碼知個大方向,都係圍繞無限寶石
知道A3係打thonas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞