「大家都會愛死這部片吧!」——《蟻俠3》的失敗據傳震驚了Marvel Studios

376 回覆
171 Like 3 Dislike
2.5條悟
愛佢老母,成套戲悶到瞓著
iron man 一開頭都係靠RDJ carry同埋套suit嗰種科技感
後期nano tech拍一拍個心口就變身,已經覺得差好遠
好明顯夾硬整大團圓結局 死番一兩件好睇好多

Marvel嘅粵語分析,呢個channel 講得好好。
直情荒謬,成段光明會無左都無影響,之後追逐個位睇到
咁都夠膽上畫
十幾年前有人話過marvel遲早會整死Hollywood
甚至另人類文明倒退
應驗了
光照會明顯為出而出
需要係另一個平行宇宙個隊唔係MCU呢個宇宙
但攪到好兒戲
事實DS2真係垃圾
MCU最大嘅優勢同時都係弱點嘅就係
佢可以用多過一部電影嘅時間去build up一個角色
幾套唔同嘅電影
同埋對DS2嚟講最重要嘅劇 Wandavision
Wandavision套劇咁好睇
用成季去講Wanda點樣去get over Vision嘅死
亦都對西景鎮嘅居民受連累有罪惡感
去到DS2就突然殘暴不仁
只係為左兩個仔
問題係WV已經話你聽只要佢想就做到
當然你可以話佢比本書控制左吖嘛
同其實同人話個反派痴線架 佢冇性嘅
低手到不得了

Sam Raimi就係過氣導演
DS2睇得出佢對multi universe嘅想像力何其貧乏
老土而且完全冇創意
仲要喺街度踩flashback嚟講故仔?
唔好咁啦
唔記得左,呢套我都有入場睇
應該係最後一套好睇既marvel了
DS2個期望落差可以話係成個Phase 4入面最大嘅一套 佢地公司PR吹到好大 而劇情發展上呢套理應去到大事件層面(e.g. AVG2, Civil War)點知承接唔到WV同帶到Loki後續之餘 打鬥仲好兒戲
我係endgame之後睇多幾套都覺得伏就冇睇
end game後得 gotg3係正常發揮
黑豹
睇內心戲有dc已經夠
睇marvel就係要夠爽
越講越嬲
搞咁撚耐爭本書,到搵到啦,你同我講燒撚左,重要得一本?DKLM,乜撚嘢垃圾劇情嚟
真心 蟻俠廖化黎咋
人地係想睇三巨頭帶住個主軸黎行

最記得魔多客同個女交手
最後一句don't be a jerk就改邪歸正
大佬你做咗咁多年人 蟻俠同你咁大仇口
個價值觀俾個死嚫妹講一句中二口號就撼動到
兒戲到
end game後得銀河守護隊3 ok
唔算特別好但唔會好似其他果d睇完唔知做緊乜
仲要用埋啲老撚土分鏡,痴線
但黑暗之書每個 Universe 都有一本
劇本已經有問題,Sam Raimi 仲拍到好似 Evil Dead 咁
仲有套Eternals
我覺得已經係Phase 4 最好果套
諗到個畫面就覺得好好笑
Eternals最垃圾喎
睇咗十幾分鐘就頂唔順熄咗
為左sell disney+ 無所不用其極
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞