「大家都會愛死這部片吧!」——《蟻俠3》的失敗據傳震驚了Marvel Studios

376 回覆
171 Like 3 Dislike
以前講到幾想做蜘蛛俠,夢想成真咁,依家紅咗變撚咗姜濤又話退休又盛
晒咁多錢做特效都不及一個ironman
D+睇過1同2,公式劇情悶,無仔睇無女睇,又無大戰睇
後生果啲無個識啲戲又屎咪仲出戲
Endgame前都有嘅其實
雷神1,2 變形俠醫都麻麻地
前面兩個都係啦
做完豬豬之後都冇再有咩值得記住既演出
現實生活又都係鬱鬱寡歡咁
懷疑魔咒來
公道講
套野好平庸
一早知啦,出場一啲都唔驚喜,浪費晒,仲要拍到好悶
Marvel已經過時
而家d marvel片好似theme park ride咁
無乜重要性

呢套來講,個quamtum realm幾正,世界營造得唔錯
但似乎觀眾唔覺得kang / he who remains有乜可怕地方
又搞柒左modok,本來應該好強

我就唔係好搞得清 marvel想點玩timeline, space同realm
好似無規則任你玩咁,變左所有野都好似無意義
你係後尾先睇? 穿哂橋先睇個感覺完全唔同

當日出果時睇,係唔知會發生咩事,完全係surprise
On9最尾拳頭交
佢哋係咪比之前既成功蒙蔽左對眼
講黎講去就係得d舊角出場可取
無人會讚荷蘭湯或者個劇情好
仲要一早就放晒風有三代同堂,何來驚喜
Tobey起碼成為meme永世流傳
其實呢類片都睇厭左
Disney+又任睇
開始沒落係好正常
真, 睇d正評數證明大部分觀眾群餵d屎俾佢地食,只要有情懷就收貨照食就正, 連劇情有幾垃圾都無所謂
唔怪得近年一大堆賣情懷嘅片
杰哥不要
Andrew Garfield 有Oscar男主提名都無咩值得記住
同樣講multiverse

Everything Everywhere all at once 高班過MCU

人哋仲要賣哲學 唔係賣動作
Dr strange 不嬲都cult
拍得有個人特式反而好過之前果啲無思想無靈魂嘅工廠式出品
我情願你重啟Iron man好過
有提名但拎唔到果啲咪最冇人記得住
奧運都係淨係記得金牌
好開心竟然有銅牌
銀牌︰WHO?

呢隻野無論外型定劇情…
Andrew Garfield其實幾多戲
Tobey就基本上無乜career
Tom Holland仲細,應該大把世界既
不如買埋DC
出套 Marvel VS DC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞