「大家都會愛死這部片吧!」——《蟻俠3》的失敗據傳震驚了Marvel Studios

376 回覆
171 Like 3 Dislike
正常計,Peter就算唔要副眼鏡都應該交俾mother fucker或者happy,點會咁容易信個新相識。
Scott 話就話係偷嘢叻
但個偷嘢任務完全用唔著佢啲小聰明
放大縮細賣點就係同現實有個對比

完全同意。編劇同審批根本唔知Marvel自己角色個特點係乜,是旦寫個劇本hea交。
再之後果啲仲爛過呢3套
真心咩
Eternals 已經算唔爛,起碼個故事都叫做講得過去先
Tony死咗 之前又經歷咁多大事 個人仲係天真嬌咁
如果話mysterio扮mother fucker或者happy去呃副眼鏡,咁會可信啲。

去酒吧講幾句就得手,太兒嬉了。
唔洗真心
Eternals is pure shit.
但Eternals係唯一一套睇到啲內容既戲

其他啲都真係純公式冇野留得住喺心度
其他果d 係連續劇既一部分,Eternals 係自己獨立故事
幾個Eternals 既back story 都叫交代哂,交代埋之後既野,其實好完整
但係唔知點解連登既評價咁差
Eternals 我覺得悶但未算爛。

Blade仲拍唔拍?
拍撚到justice league 2017 咁想做咩撚嘢
好多嘢想拍又唔拍唔出嘅感覺
下差好遠啦

josh版係玩到之後變咗BBQ結局咁

eternal係最後大boss自滅喎
可能人物多同文戲多,而且角色冇咩名氣,又同原本mcu堆角色冇乜關係,睇落比較悶。
但正正係因為佢同MCU 無咩關係咁,先令到佢算係phase 4 既清泉
因為無左前面既角色包袱,亦無特別留d 窿去俾phase 5-6 去填
我入戲院睇咗兩次 第一次覺得唔知睇緊乜 悶

第二次睇覺得幾好睇純粹係啲角色好陌生同本身期望佢地同Phase 1 to 3有好大關係
我只係睇左一次半.....在D+諗住番睇時,睇到一半停左就冇繼續睇。

果堆角色我只鍾意馬東石,不過應該唔會再出了。後尾留2條尾,唔知仲會唔會再拍落去。
我覺得佢個flow 除左有少少老土之外 (古今穿插),其他都算係一個完整故事
但係佢包裝LGBT 同BLM 得黎算無其他咁夾硬,真係算係咁
我反而鍾意個印度人
呢個係八掛既傳法,荷蘭仔本人呢2、3個月做過一個訪問,佢話接拍人格分裂之前,已經決定休息,雖然套劇好高難度,而且好大心理負擔,只係令佢更堅定休息既決定

3p戲佢好似提到唔關事,畢竟做得演員,仲要Hollywood,有親密戲好平常唧
套戲其實唔差, 係個ENDING ON撚9
補多句,你講網民個度啱,但唔係呢2件事導致,而係長期面對toxic既網絡世界,佢有啲頂唔順,而佢唔想因為咁,而屈到有情緒病,所以佢決定休息
蟻2/3講到佢係關鍵角色都唔拍好啲
本來係親情+搞笑+放大縮細都叫有啲特色
3係3樣都冇乜
冇左antman系列最好笑果個角色

唔係收唔到尾
左膠理想,叫口號就成功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞