「大家都會愛死這部片吧!」——《蟻俠3》的失敗據傳震驚了Marvel Studios

376 回覆
171 Like 3 Dislike
認同,已經決定唔會入戲院睇
公道講,我覺得唔差
咁size起碼差幾皮
真,都唔知點樣會覺得大家會鍾意
個外型都算鳩數
屌你漫畫入面明明好撚勁
套野入面係廢撚到要主角可憐
唔好話唔討好啲唔識既
睇過漫畫果啲更加鎅你櫈啦
Gotg3好睇
蟻俠3有啲悶
黑豹2 飛住睇
Antman3死忠都覺得超差,antman1,2 雖然唔係marvel 最 Top 個堆戲,不過變大變細打鬥,抵死對白,朋友3人眾,到演員有Michael douglas 老牌頂住,E個節奏同風格都夠殺, Antman 同Paul Rudd 既出名度都上左一線
不過去到第三集真係不堪入目,M.O.D.O.K完全唔知做乜9,同Cassie 段對話係唔係小學生寫出黎,第二奸角所有出場時間完全浪費。到量子領域描述完全唔吸引,CG差無特別,出既角色無一個深刻特別。個3個老死無得出la,劇情關係la。跟著作為承先啓後既康,輸拳頭交都算,成個劇情交待都唔多D同世界觀連繫。The Infinity Saga 由開始就鋪緊無限寶石再到滅霸成個好明顯。The Multiverse Saga 暫時去到E家第5階段都未見到D咩
離開social media 同息影一年去調節心理姐
佢都已經繼續用返social media
trailer 都廢撚事撳入去
佢個ms marvel 劇集我完全睇唔到落去
政治政確到仆街
Garfield 係真係好戲
但賣座點都追唔上spider-man
動作明星食返文藝戲條水都係搏攞獎
Holland 除左豬豬紅左個人之外其他戲都好曳
係啲劇本伏鳩佢,好心下次認真啲揀
唔好見野就拍
蟻人套野好多位好騎呢
入面n咁多角色但好多講一兩句野就冇左,然後啲造型又好難睇,啲cg勁核突 核心劇情還好,但康果到同篇文講咁,吹到勁撚到仆街但比堆蟻搞掂左,最後個彩蛋又拍到好似搞笑咁
佢個女好撚正
開頭仲放風係bad ending
但最後主角贏仲要全身而退
觀眾唾棄真係唔係無原因
ironman果陣已經覺得垃圾啦
鐵皮爛面十幾年前xmen starwar都屌打佢
多元宇宙真係好趕客
劇情又悶又俗
果陣玩左幾年rockman biohazard真係提唔起勁睇
笑xi姐
偉仔一個人carry套戲
因為佢唔係終極大boss
😐
荷蘭仔做戲成日都固定喺依個樣
同姜濤唱歌功力差唔多
證明Marvel Studios同觀眾愈走愈遠,你咪繼續無視觀眾塞一堆左膠女拳嘢囉
好似話係因爲Kang 個actor in real life 打女人定點 俾人cut 走哂啲scene (本身諗住cut 哂換人tim) 力架真係靠唔住

成套antman 好似俾小朋友睇咁 膠到震
見到之後條captain marvel trailer啲黑鬼同細路女拳已經零興
本身角色都唔特別討好
超能力又唔型又無性格
仲好意思話用佢地引出征服者康
過份追求政確係其中一個敗筆
公道講句
平庸都比多佢,FFH直頭係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞