所以話高達OO走得太前

658 回覆
1846 Like 42 Dislike
咁佢係另類
唔再係故有打boss
有啲戰鬥場面睇下算係咁
佢核心思想唔係打鳩大boss達至互相理解
TVB配音版睇一次,日本配音睇一次
廣東話當年都配得幾好,剎那夠晒中二
但重點係絕對唔腐化嘅武力同溝通,如果唔係就講返阿寶名句
樓主00後?
佢一直企係高位好自然想所有人類當佢神咁拜
無端端救個傻仔諗住玩信仰狂熱
個傻仔轉頭變咗純種變革者先係真正嘅主角
原來真正職責只係condom 引領人類成為變革者
李瘋子個心理狀態應該崩潰完又屌KFC上校老母
00勁在用最簡單嘅方式講緊一啲好深嘅道理

人要變革 要互相理解 人會存在自私 歷史會不停重複⋯

依套野係唔同年齡睇都有得著,每過4-5年睇一次,次次都有啲意識可以吸收到。

感覺就似Disney inside out同CoCo咁。

高達咁多年套套多數都多道理,但最近廿年開始太多口水。為講而講。

近十年最好嘅作品反而係GUNDAM BUILD FIGHTERS第一季,用玩具帶出體育家精神。但係同00比都係有段距離。
對應返粉頭送花
同埋花其實代表生命力
所以咪鞭鳩伊奧里亞舒格堡條屍
條友真係勁撚扭曲
最好笑係講返佢個DNA原形
原來係訪問KFC伯伯個記者
下?
GN 爐感覺高級好多
仲可以大叫拖爛森
嗰陣剎那仲係哈馬斯嗰啲組織嚟
反骨仔真係好撚噁心
呢種係剎那心目中應該係代表 希望 轉機 同愛 去到els 母星 剎那知道els 同普通人溝通唔到
佢就諗左呢個方法 叫els 擬態成花 向全人類表達善意 2季包埋劇場版 只要有呢種花既出現就代表希望既出現 由佢做細路打中東戰開始 見到呢種花 係佢眼前出現高達 貫穿哂成套野
最後果十幾分鐘其實水島表達左好多野 真心係佢既巔峰作品
美國係Union
所以冇更大威脅出現嘅話,人類本身就係最大威脅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞