所以話高達OO走得太前

658 回覆
1846 Like 42 Dislike
以武難止戈 互諒致平和
人棍仲殘忍
人權組織會唔會出黎嘈
明明係新人聲優蒼月昇
條友應該00後 諗嘢唔識變通
Prototype Boy 阿蘇 囉
嗰陣笑緊彈珠人
得UC 班廢老笑

高達雙蛋真係平成神作
g復國,age,魔劍同魔女拍馬都追唔到
人類嘅心靈層面提升就可以冇紛爭, 但呢個提升係冇可能喺有限資源下做到

呢個結論係點推論出黎 躺平就無紛爭啵

屌 超錯
邊會? 宜家英國都講緊Briexit Doesn't work, 要某程度上返歐盟.

假設英國最終返歐盟, 200年後歸入AEU勢力都合理.
小學雞到
同00比即刻低手哂
00係預言書
地球圈同外星人終有一戰
Age個故事一啲都唔兒童向
真正無慾嘅人喺呢個世界唔少
搵到使唔晒嘅錢,最後發覺啲錢帶唔走所以對好多嘢睇化晒嘅人大把
貼地嘅例子有周潤發,Keanu呢啲
一定多過冇經歷過世俗慾望但依然有真正無慾嘅心態嘅人
呢啲人你數得幾多?
第1學同第2季第一集都令我好深刻
仲有就係有得躺平係因為仲有嘢食
真係個個都躺平
連農夫都躺埋一份
糧食愈嚟愈少嗰時會冇紛爭?

打死人少咗人爭咪冇囉
難度就係: 有佐資源, 發佐達, 唔代表就會跟住追求提升精神文明.

共產中國改革開放係一個好例子: 90年代經濟改革開改, 中國人有錢佐啦, 然後呢? 佢哋將賺到的錢用喺乜嘢地方?

全球化都幾廿年了, 先滿足經濟資源, 然後先再進一步推動精神文明進步已經證實佐行唔通, 物質富裕與精神文明係要兩者同步進步先work.
中東班伊斯蘭為咗反猶一樣可以奶東正教俄羅斯腳底
佢對高達同flag太執著
就算而家EXVS都仲係呢句
次次聽完真人爆seed
係, 敵人都有分"主要敵人"與"次要敵人". 拉攏次要敵人, 先打擊主要敵人係常識.

超級武力組織介入, 唔等於兩個世仇之間對"主要敵人"認知會改變.
到時就會變通, 進展到自給自足, 你講既野係依家世界發展走過既路嚟

唔好當人類真係白癡, 你都識講餓就要食野, 要食野就要種/採咖啦, 只係欲望令人從自然/他人手上拎到大於自己所需
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞