所以話高達OO走得太前

658 回覆
1846 Like 42 Dislike
我都覺得差少少 如果外星人 唔係els ,真係外星人可能仲好

例如吹 gn粒子 本身就係外星科技。 班外星人 用真 gn 爐技術同地球人打

又例如 turn x turn a 都係外星遺產

Btw 依家個劇場版 係可接受
最後要打外星人先係神來之筆

第一係首尾呼應,人類要有共同敵人先會不分你我合作

第二係表達緊,00個結局係大同世界,最理想嘅結果。現實係如果無外星人,大家都唔洗諗人類識互相理解,紛爭永遠唔會完結。

要互相理解講易,要做人有自私係好撚難。

打外星人唯一係啲外星人無對白,畫面上無咁熱血。但係背後個道理係好撚正。
不過都係差少少 但都係好睇

總之成套00 整體都係好好睇 值得睇幾次
中東戰亂
同意,變革者已經出現,地球已經有極佳既溝通渠道,可以步入新階段
主要覺得係無啦啦 主角變左神仙 差少少

但00真係無得頂 我都諗唔到有乜gundam 動畫好過00
即係邊段?
gn粒子係可以刺激進化,柏梅特似偽爐啲粒子多啲
劇場版學你咁寫即刻神枱都保唔住
鐵血 好型 打到劏劏聲
超越唔敢講 但真係好有特色

你覺得嘅外星人係有手有腳啫
ELS都可以係另一種類嘅外星生物
正正係因為佢地唔識講野
唔係講同一個語言去溝通
先突出到個主題
變革者係靠腦電波同佢地交流
最開初人類陣營唔理三七廿一打鳩佢地
佢地先會以為呢個係say hi
之後咪瘋狂hi 地球auntie
佢地集中目標搵腦電波比較勁嘅人
都係因為呢類人適性較高
同埋比較有可能溝通得到
你講到玩外星科技咪仲唔好睇
佢就想講人類一步一腳印
經歷好多苦難先去到大和平
KFC上校策劃200年就係為咗將來嘅溝通
你一個外星科技咪所有野都係天降之物
咁樣會好睇咩?
今天的我在阿修羅之上!

這就是愛!Gundam!
凡夫
所以用絕對武力抑止所有爭鬥,即係將所有人既敵人轉成自己,亦即係李瘋子要執行既野,只係佢多手幫自己加咗個角色
所以套野叫做覺醒的先驅者
你話艾莉同0號變咗veda就話姐,依家變咗量子周圍飛有乜作用
可惜套野賣慘 三日月爆到出哂血
咁以色列狗係咪一樣要食屎?
李瘋子真係走火入魔
一個有能力創造返「人」出黎嘅人
當咗自己係神都好正常
普通人只係螻蟻
最大鑊係佢應該勁撚妒忌剎那係純種變革者
而佢只係人工變革者
所以想證明自己比人類更優秀
而自己唔係condom
我認同啊, 係劇場版少咗個最終boss 好似差d野咁 。 但重申 對依家個劇場版 無咩大不滿
一定揼春當初救咗個搶自己飯碗既人
最後els變花果度真係神來一筆
雖然第一次睇唔係好明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞