所以話高達OO走得太前

658 回覆
1846 Like 42 Dislike
明明佢見到有友機載走佢先踢佢落去
然後過佐200年, 非洲仍然WFC

三大勢力都唔想理非洲班土著

以歷史計, 非洲應該歸入AEU = 非洲過去係英, 法, 萄, 西等歐洲列強的殖民地, 到宜家歐洲喺非洲仲有相當影響力.
唔記得啲設定 其實超兵「爆seed」都唔係無限時間 長時間都會失控/癡線? 當佢正常發揮時 可以殺到好多機/好強既對手 咁咪寫到佢癲完一輪 都有副作用

加上佢地本身都係強行訓練/改造既啫 大把弱點/副作用加落去 點都無理由哈利路亞一季之後 一路都無乜發揮

當然佢始終唔係主角 少啲發揮/出現都唔會影響主劇情
係就係
但唔係長期上架

一上就打仗

最後進化到ELS 剎那,超越人類
班編劇唔識政局,d勢力劃分基本上亂黎,真係要分陣營的話都會同00個世界觀差好遠
超兵無爆seed純粹係強化人
而當中精英可以用腦量子波所以特別勁

第一季尾哈利路亞重傷另外一個人沉睡實力得番一半都好正常,再加上佢第2季掛住溝女
要本身意識喺veda先可以 否則等於local machine
有 好J到仆街
打ggen都掛機聽配樂
flag系啲機勁撚型
恐佈份子逼啲平民一齊住?

諗計走啦 jdam bomb 係個頭頂囉
其實呢首都好聽
你點知隔離左右邊個係恐怖份子 邊個係白卡?
張卡印係額頭度?定間屋水牌寫住飛彈工場?

屋企就得一個 市區四面八方比人封晒
正常一家大細可以走去邊?

除左以軍打黎call strike 無計焗住走落街
戰爭狀態有屋唔住 突登去海邊貝澳露營?
定游水去塞浦路斯?

連登沙慈:
講咁多details 托柒咩 當初有份選Hamas既人就抵死啦 er..無選佢既人都係抵死啦總之
屍橫遍野最緊要睇得開心 死嗰個又唔係我
佢就係阿寶
Gundam泥嫁,紀錄片咩
究竟係資源真係有限
定只係某d人既資源有限
定甚或係有人令資源被有限
巨人係講緊對自由追求
艾倫一直都講緊自己最唔鍾意唔自由既人
其實唔會唔同,只係切入點差少少
進巨去到最後係講仇恨衝突
00主張嘅係溝通但進巨艾倫就講殺哂對面
x2
好不真實
無計算台灣好似歸咗入人革聯
但日本轉咗入Union做經濟特區
莉莉娜都講得幾白,其實佢嗰套最多係冇戰爭但唔係和平
靠嘅係將戰爭轉向政治角力
莉莉娜做到世界元首都只係因為OZ內部諗住推佢做冇實力嘅虛位元首去制衡原先嘅OZ大佬,實際上佢都係受控制嘅角色,打唔打唔到佢話事
係佢個情況
以為高達係神先係正常
做童兵日日玩命
突然有架高達咁樣落黎
高達應該就係佢心目中神既代表
祼聊先係世界和平唯一解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞