所以話高達OO走得太前

658 回覆
1846 Like 42 Dislike
https://youtu.be/Fe4NoC8Eau4?si=PiKaTgpOkVa1I3I_

Exia 呢個出場真係喊撚左
最好睇一定係0080 佢contrast 做得好貼地而深刻
當佢被人捉去宇宙做奴隸先知錯
睇過3次 想重温下姐
0080真係神作 而且我覺得成個UC最撚高質

而且最適合真人化

其實依家高達班制作人近年真係水平麻麻

不如重制返Z 0080 依啲經典好過。
仲有排佢咪一邊推舊野一邊埋怨點解會捉走佢
lockon
點解我唔明你講乜
一開始並沒有高達這些人形機械人,但是Clover(クローバー,玩具製造公司)的社長希望有機械人能夠登場(估計是方便玩具設計銷售)。為此,科幻小說家建議主創團隊參考由羅伯特·海萊恩(Robert A. Heinlein)創作的科幻小說《星艦戰將》(Starship Troopers)一書。受到書中提到的強化裝甲作戰服的啟發,並考慮設計成符合當時的時代潮流所追捧的高度為50米到100米的超大機械人。最終,高達的高度定在了《星艦戰將》作戰服的2.5米和100米高度之間的18米高度。

原本機動戰士係一堆裝甲服 即係iron Man 阿凡達果類
睇下要求係乜嘢 唔識就會覺得好正 但識嗰啲 所謂嘅真實 都只係一堆bullshit

tms 邊有可能承受得住變形嘅構造 仲要空中中途變形
套套都想反戰, 套套D機都好型, 要打
係0080真係反戰
我睇00 係想聽埋歌
靠Tesla spacex

打拳頭架
咁對面打開拳頭交
人哋係"第一代"天馬流星拳架
天馬座, 磁力機械人, ~40米打開肉搏戰嘅外星人
劇場版果部雙爐flag
而家都係似
對變型機 情有獨鍾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞