所以話高達OO走得太前

658 回覆
1846 Like 42 Dislike
俄佬1分為2
劇場版總集編首歌改左做 儚くも永久のカナシ
あんた即係あなた
不過口語又lur住去講,個な就讀都費事讀,變左ん音
但呢部 唔知係磨修羅生定須佐之男
其實係Union既機零舍型,覺唔覺得
人革同AEU果D怪怪地咁
Overflag世一
不過我覺得鐵人好軍武好正
真,Overflag係成套野入面唔計高達最撚型既機
GN Flag都冇咁型
男女主人設就映射咗以巴仇殺

可以大擔假設佢地搵中東人做主角根本想帶出以巴衝突嘅爭議在先

係第二季cut撚晒政治 全民三紅無雙 俾班傻仔當爽片睇

另外Seed Destiny 議長其實開過鐵穹系統
鐵人直程打到Exia深潛
對比黎講佢配得好好
議長始終都係馬沙既語調
但李瘋子完全係另一人既感覺
有杖打一定有me
我唔熟聲優
但古谷我起碼都知佢除左高達仲有配星矢同one piece
池田除左馬沙同議長我真係唔知佢仲有咩作品
個入屋度兩個人好似爭好遠咁
AE連恐怖分子都sponsor
其實話行得好前, 而家諗返去都真係無講錯
未出OO之前
雖然高達既主題都係反戰
但以前既高達層次真係唔算深
因為考慮到既係兒童化, 劇情唔可以太深奧, 而且又要賣商品賺錢
所以D主角都係用D後生仔, 企圖令睇既年輕一代有D共鳴

如果講機設
因為OO之前起碼有兩三套高達都好受歡迎, W 同SEED系列既概念, 成個觀感美感係更上一層樓
仲好記得OO一出設定圖, 起初係被人笑(包括我) 個心口似BOOM BOOM 彈珠人
但後期劇情張力一流, 高達四子愈睇愈順眼, 仲要識發光
科技設定仲要係來自木星, 結果一大堆超級系招式出哂來
突破左高達固有既設定三寶( 光劍光槍, 新類型人, 要有牛油砲)呢D 悶野
放棄埋高達三原色既配色

成件事就成功地擺脫左高達行開既路線, 精彩
Gundam 00 真係神作
話說不孝子呢?
無晒聲氣
搞緊seed應該冇資源搞住
同埋而家以巴打到咁應該更唔敢出住,雖然Mafty好撚正氣
須佐之男黎
成日覺得
希羅同莉莉娜
剎那同瑪莉娜

個感覺好似
中意Gn flag 多d,最終決戰兵器
中東
非洲
頭部武士盔甲內藏四年前戴瑞爾·道奇的超限旗幟式的頭部。

但其實須佐 係磨修羅生改出嚟 真係唔明
少少 但屬性完全唔同
講開當年出設定

第二季出設定個時啲人重估肥仔德會玩合體

背隻大大個頭係度,唔知係咪當初真係有咁諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞