[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
個時間線係咪咁

安2
安1
詭1
詭2

修女係安2 首次出現
係詭2 被消滅

即係中間既時間線係miss 左,會唔會出番套修女係穿插安 同詭之間
之後會出邊套?
其實想問最初拍conjuring 1果陣有無諗到咁長遠
有啲唔明conjuring 1果陣點解用Annabelle 做海報
一開波又講少少佢,但好似同主線又唔大關係

不過依家係咪想做埋溫子仁恐佈宇宙
啲彩蛋咁樣連法

Btw,唔知今集隻惡魔同conjuring 2修女邊隻勁啲

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

我覺得果個純粹係隻惡魔扮個黑妹修女

完全估唔到日光日白都可以咁猖狂 呢度俾到驚喜

嗌到咁大聲 班女仔都冇反應
10分滿分的話我俾2分
同conjuring2比真係差幾皮
好撚期待The Num
同conjuring2比真係差幾皮
好撚期待The Num

Nun 自膠
Linda好正
有冇咩總結係連到今集同第一集?
想問 linda為左避開janice個陣入左間房
房入面有類似升降機咁嘅野
之後佢落左去地牢?定唔知邊到有間房
個間房好多十字架形嘅窿?
之後佢用電筒照 見到有血積
跟住照到個太太得半個身咁係牆到

咁後尾衝向佢爬過去嘅係邊個?
係魔鬼扮嘅人?
個時間線係咪咁

安2
安1
詭1
詭2

修女係安2 首次出現
係詭2 被消滅

即係中間既時間線係miss 左,會唔會出番套修女係穿插安 同詭之間

睇彩蛋個年份,The Nun 似係安2之前?

係魔鬼扮嘅人?

應該係本身個太太訓嗰間房
條屍比隻嘢控制咗

利申 亂估
其實Linda幾得意
Lulu Wilson係咪Patrick Wilson個女黎
又成日拍鬼片又同姓
個時間線係咪咁

安2
安1
詭1
詭2

修女係安2 首次出現
係詭2 被消滅

The nun 一定係安2 之前既野,只係問題在於 個幅相入面既nun 係人 定係 魔鬼
咁如果係人,咁即係可能會安排係安2 之後發生
但如果係魔鬼既話,咁或者會係安2 之前發生

係魔鬼扮嘅人?

應該係本身個太太訓嗰間房
條屍比隻嘢控制咗

利申 亂估

仲有一樣野,後期係咪出現在兩隻魔鬼,定係影分身黎
一隻係Janice 身上,一係 出面追 最大個女仔
the nun + Annabella + Conjuring 1個巫婆三個一齊上Warrens應該唔夠揪
仲可以加埋大個嘅Linda同Janet組捉鬼聯盟
the nun + Annabella + Conjuring 1個巫婆三個一齊上Warrens應該唔夠揪

The nun 好似溫子仁宇宙中既佛地魔,串連晒幾套野
睇睇下見到the nun嗰下覺得好驚喜
好期待
套戲唔係真係啲人講得咁差 可能因為上一集太差
我對依集冇期望 睇嗰時真係幾驚下
個時間線係咪咁

安2
安1
詭1
詭2

修女係安2 首次出現
係詭2 被消滅

The nun 一定係安2 之前既野,只係問題在於 個幅相入面既nun 係人 定係 魔鬼
咁如果係人,咁即係可能會安排係安2 之後發生
但如果係魔鬼既話,咁或者會係安2 之前發生

如果將Nun同埋Annabelle呢兩集拉埋黎講,感覺上有啲格硬黎

反而安系列還安系列、Nun還Nun會好啲
華倫分開收服佢地,劇情上仲好啦
好恐怖 但好多位啲人都笑到癲咗咁
好恐怖 但好多位啲人都笑到癲咗咁

細聲d問係咪見到鬼個到

好似仲有個crooked man想拍外傳
姐係conjuring 2係盞燈入面隻鬼
一開始冇耐班女昆尻linda玩捉迷藏
佢匿係樓梯底嚇撚到我

Crooked man
鬼片一出CG怪物搞到好撚出戲
用番傳統化妝最恐怖最真實

Crooked man
鬼片一出CG怪物搞到好撚出戲
用番傳統化妝最恐怖最真實

聽你地講 隻鬼修女係conjuring2到死左,咁th nin 係起源電影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞