[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
今日又一城 3:30場 邊位巴打呀出聲俾全場恥笑

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
後面個女人仲話搞乜變左睇笑片咁
坐得近門口
仲見到幾個人中後場頂唔順走左

佢嗌完之後 我都唔爭氣笑左
但佢開左個頭之後有一段時間d人都有野即刻嗌,係度嘈
今日又一城 3:30場 邊位巴打呀出聲俾全場恥笑

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
後面個女人仲話搞乜變左睇笑片咁
坐得近門口
仲見到幾個人中後場頂唔順走左

佢嗌完之後 我都唔爭氣笑左
但佢開左個頭之後有一段時間d人都有野即刻嗌,係度嘈

屌-.-
我都係呢場
唔多明點解第二集對夫妻送布公仔比安娜貝爾 接番第一集又變番做個樣好恐怖嘅人偶
其實套戲嘅片尾仲有嘢睇
同Conjuring 2有關

講乜

有約一分鐘的片段 字幕寫住喺195x年的修道院 見到Conjuring 2入面個邪惡修女的大頭close up
應該係預告遲啲上映的“The Nun”
唔多明點解第二集對夫妻送布公仔比安娜貝爾 接番第一集又變番做個樣好恐怖嘅人偶

唔係格黎屋咩
最後幫Annabelle殺人嗰條契家佬乜水

佢男朋友囉 第一集有講架

唔係格黎屋咩

佢係隔離屋送咗隻布公仔 之後Annabelle 自己去搵番對真夫妻拎番個真既Annabelle
發覺啲細路女好作死 叫撚咗你咪入仲要入
男主人仲要死得好撚唔抵
男主人仲要死得好撚唔抵

屌係呀 明知自己會奶野 但又唔撚走
男女主人乜7都冇做就死咗
男主人仲要死得好撚唔抵

屌係呀 明知自己會奶野 但又唔撚走
男女主人乜7都冇做就死咗

射波射中佢嗰下我心諗:你地仆街係自己攞嚟
嗰女主人一開二好撚不安
不過呢套嘅彩蛋都好正
有冇Conjuring 1,2同Annabelle 1,2時間線
利申只睇過兩套嘅2
有一幕個男人問修女張相第5個係邊個 同片尾有個修女行出黎個幕有無關係
有冇Conjuring 1,2同Annabelle 1,2時間線
利申只睇過兩套嘅2

因為想知1952年隻修女係咪即係呢4套野再之前
有一幕個男人問修女張相第5個係邊個 同片尾有個修女行出黎個幕有無關係

彩蛋嘅嘢
男主人仲要死得好撚唔抵

其實最作死都係個對夫妻 雖然出發點係好 想要番個女黎陪下佢地 但點知召喚番黎嘅唔係自己個女而係惡魔 不過無可否認啲細路女又係自己攞黎衰 好奇心害死人
利申只睇過兩套嘅2

因為想知1952年隻修女係咪即係呢4套野再之前

1952年隻修女係conjuring2入面個隻惡魔
男主人仲要死得好撚唔抵

其實最作死都係個對夫妻 雖然出發點係好 想要番個女黎陪下佢地 但點知召喚番黎嘅唔係自己個女而係惡魔 不過無可否認啲細路女又係自己攞黎衰 好奇心害死人

你叫Janice又點估到係隻嘢丟紙仔引佢
男主人仲要死得好撚唔抵

你叫Janice又點估到係隻嘢丟紙仔引佢

細路仔咩都唔知真係好易落搭 所以好多呢啲戲都係細路出事
Btw尋晚睇完驚到訓唔著
利申只睇過兩套嘅2

Conjuring 1同2係唔同嘅野 只不過都係講兇宅
Annabelle2係講佢點樣會係個公仔入面害人 最尾都有接番去1嘅開頭
利申只睇過兩套嘅2

Annabelle2係講佢點會係個公仔入面害人 最尾都有接番去1嘅開頭
利申只睇過兩套嘅2

Annabelle2係講佢點會係個公仔入面害人 最尾都有接番去1嘅開頭

應該係今集>Annabelle 1>詭屋 1> 詭屋 2
詭屋 1一開波果陣有講個公仔比人買左但唔對路
最後比華倫夫婦帶走
利申只睇過兩套嘅2

應該係今集>Annabelle 1>詭屋 1> 詭屋 2
詭屋 1一開波果陣有講個公仔比人買左但唔對路
最後比華倫夫婦帶走

但Annabelle 1有冇完美對應Conjuring 1
我想問張相多出黎果個修女係咪Con2果個,如果係,算係小小彩蛋
我想問張相多出黎果個修女係咪Con2果個,如果係,算係小小彩蛋

冇人答到你 但9成係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞