[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
linda係用電筒dup隻魔鬼手指,佢又真係縮左呢個位真係唔笑唔得
d細路女好on9

一個叫佢咪入間房就照入
Linda叫佢走佢都唔肯走,仲要咩有咩可以幫到你

另一個Linda俾鬼嚇就即刻上床瞓啦
仲係道望望望

另一個自己俾鬼嚇完都仲係咁話冇鬼

搞到一路睇一路炆
仲有 linda攬住annabelle想將佢擲落井既時候發覺好似有野跟住佢 佢同隻公仔一齊擰轉身個下都好好笑 隻公仔第一次咁討喜🤓🤓
d細路女好on9

一個叫佢咪入間房就照入

仲係道望望望

搞到一路睇一路炆

你要明白鬼片既角色一定係無咩智商
唔係就冇戲做
同動作片d奸角捉到主角一定要講一大堆廢話+唔自己親手殺佢同一道理
d細路女好on9

一個叫佢咪入間房就照入

仲係道望望望

搞到一路睇一路炆

唔係就冇戲做
同動作片d奸角捉到主角一定要講一大堆廢話+唔自己親手殺佢同一道理

你睇開係呢啲低質鬼片 唔代表鬼片就一定係咁
d細路女好on9

一個叫佢咪入間房就照入

仲係道望望望

搞到一路睇一路炆

唔係就冇戲做

你睇開係呢啲低質鬼片 唔代表鬼片就一定係咁

西片黎講呢d恐怖片不嬲都有條差唔多既formula
就算conjuring咁好評有d角色都係智商偏低
鬼片d橋同嚇位已經玩到冇野好玩
係睇個導演識唔識用音樂畫面營造氣氛
年年荷里活都出咁多垃圾鬼片
Annabelle算係咁整體黎講成個故事都唔差
究竟隻惡魔點樣可以做到又上janice 身同時 又附身係稻草人嚇其他女又再用真身追冬菇頭?佢好忙成套戲

呢個問題我都諗緊
同一個時間,隻魔鬼起碼有兩個影分身
本體janice
分身追Linda
分身追其他女
成身紋哂十字架屌打班垃圾鬼
一路睇覺得係Janice 報復
其實我想知明明隻公仔(惡魔)俾人封住左 咁初初傳紙仔入Janice房個個係邊個?仲有點解個修女有一下一野戴左條頸鏈落Janice個下隻眼係黃色既?係咪另一套戲個個修女黎
成身紋哂十字架屌打班垃圾鬼

冇鬼埋到林子健身
其實我想知明明隻公仔(惡魔)俾人封住左 咁初初傳紙仔入Janice房個個係邊個?仲有點解個修女有一下一野戴左條頸鏈落Janice個下隻眼係黃色既?係咪另一套戲個個修女黎

傳紙仔係扮緊死左個女仔annabelle
等janice以為只係annabelle既鬼魂 引導佢開門
好似華倫夫婦講上身三步曲
呢套野睇d特技根本係笑片黎
由其他坐係張椅彈上天果幕真係笑左出聲
仲仲d 嚇人位都係左抄右抄

佢d嚇位同劇情都係好普通恐怖片情節
但d音效同畫面都好掂成個氣氛好正
有d位真係笑到仆街
個女仔用支槍射到Annabelle個頭個幕成場觀眾d反應好好笑

個冬菇頭用槍射Annabelle
我睇個場係成場一齊
個個聲唔識打
就係成場一齊 o哂嘴勁驚咁

而入左去貼滿哂聖經個間房
冬菇頭擰轉Annabelle 個頭
係成場一齊笑左出聲

反而不停笑同講野又無乜
氣氛幾好

港島睇?
我發現係九龍新界果邊睇,好撚多依d人
之後我睇親戲都去港島睇,少勁多依類人屌

係啊 港島睇 仲要係weekend 成場爆哂
linda係用電筒dup隻魔鬼手指,佢又真係縮左呢個位真係唔笑唔得

自首
我都係一睇到佢打手仔就忍唔到
you are my sunshine
my only sunshine
想問下insidious同light out好唔好睇
google溫子仁有呢兩套出
睇完覺得 好似用十字架無咩用
成屋都係十字架 貼曬聖經最後都係走左
不過學冬菇頭用物理攻擊同佢死過仲好

Light out 係超能力片黎

咁insidious呢
同埋諗住追埋conjuring 2

咁insidious呢

Insidious 我覺得頭兩集唔錯,鬼片黎講有d 特別
巴風特

咁insidious呢

Insidious 我覺得頭兩集唔錯,鬼片黎講有d 特別

仲有無咩溫子仁既鬼片好睇
好恐怖 但好多位啲人都笑到癲咗咁

細聲d問係咪見到鬼個到

Janice搭電梯上到去唔見咗隻嘢又笑 比隻嘢兜嘢扯起又笑
冬菇頭拎波波槍打中隻嘢又笑
後尾渣住狂射入去又笑
拎住嘢公仔沖去個井又笑 佢回頭望一望又笑
全場啲人都不停笑 好似睇笑片咁

好撚彩我睇午夜場少左呢類無謂人入場。

Sorry 正正就係午夜場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞