[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
係咪又係一家人搬去鬼屋之後撞曬鬼又搵耶神夫妻打救既橋段?

唔係今次唔係
其實Annabelle係咪個修女定係佢變做修女推輪椅
成排港女又嗌又笑 睇鬼片比佢搞到成屋人睇合家歡咁

我身邊好多人睇Annabelle 唔同場都有呢個情況
都唔明佢地到底係以咩心態去睇呢套野

屌我睇都係
搞到唔恐怖 喜劇...

仆街我個場有條友大叫 都唔係恐怖既 笑片嚟架
我真係屌佢老母

好多人覺得睇呢d戲唔驚
要講出黎大大驚死無人知佢巴閉

我反而係後面條八婆猛咁講'好驚呀 好驚呀' 講足全程
佢隔離條仔就瘋狂講劇情
忍唔住啤一啤佢 就即刻收嗲
唔夠3分鐘又再嘈過 即時屌鳩佢地'收嗲啦屌你老母'
之後頭也不回咁返歸瞓覺算鳩數
頭先上網訂左今晚 isquare 午夜場,訂票時暫時係一個人都冇。

去到後段已經唔驚
頭先上網訂左今晚 isquare 午夜場,訂票時暫時係一個人都冇。

咁咪勁爽

咁咪勁爽

半夜一個人睇戲就算唔係鬼片我諗都會好撚驚
利申生人唔生膽
有無人覺得短髮個女仔好得意 佢有幾幕d反應真係忍唔住笑左

恭喜你

咁咪勁爽

利申生人唔生膽

重點係冇港女、細路嘈生哂
好feel好多
好多彩蛋
安娜貝爾都想學marvel建構惡魔故事既世界觀
好多彩蛋
安娜貝爾都想學marvel建構惡魔故事既世界觀

可惜連唔到兒兇
幾好睇
全部前作無睇過

以下劇透

幾好睇
全部前作無睇過

以下劇透

仲有推輪椅嗰個修女?

咁咪勁爽

利申生人唔生膽

好feel好多

男人都唔好得幾多
琴晚睇到有幕janice比鬼追緊
突然有排男仔異口同聲叫佢戴安全帶之後一齊係到笑
結果我唔爭氣唔知點解笑埋一份

咁咪勁爽

利申生人唔生膽

好feel好多

男人都唔好得幾多
琴晚睇到有幕janice比鬼追緊
突然有排男仔異口同聲叫佢戴安全帶之後一齊係到笑
結果我唔爭氣唔知點解笑埋一份

我琴晚睇個場又係
屌你勁多MK塘邊鶴
又話彈出黎啦彈出黎啦 又講晒粗口咁撚樣
好撚騷擾
不過覺得套戲未正到值得我要入場再睇一次

咁咪勁爽

利申生人唔生膽

好feel好多

睇戲應該係咁。
有無巴打同我一樣期待 insidious 4
幾好睇
全部前作無睇過

以下劇透

仲有推輪椅嗰個修女?

其實公仔同稻草人都唔係鬼,係惡靈影響。
修女出現過好多次,要等the nun 上先解到迷。
其實套戲嘅片尾仲有嘢睇
同Conjuring 2有關

講乜

有約一分鐘的片段 字幕寫住喺195x年的修道院 見到Conjuring 2入面個邪惡修女的大頭close up
應該係預告遲啲上映的“The Nun”

屌我睇到個公仔擰轉頭就走左,有冇得睇返
其實套戲嘅片尾仲有嘢睇
同Conjuring 2有關

講乜

有約一分鐘的片段 字幕寫住喺195x年的修道院 見到Conjuring 2入面個邪惡修女的大頭close up
應該係預告遲啲上映的“The Nun”

屌我睇到個公仔擰轉頭就走左,有冇得睇返

same 始終夜 要趕MTR

恭喜你

幾年前係台灣讀書,睇ghost rider2,早左2分鐘入場,全場得我一個,重要開場都無人入,嚇到我想走,1516左好耐,好耐有班學生原來遲到,入左黎陪我
驚嚇位ok
劇情好格硬黎
第一次開門好正常
第二次 同 第三次邊有可能會去開門
都係有驅魔人同隻邪靈隻揪好睇d
個導演下套戲拍Shazam
唔知會拍成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞