[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
未睇過依個系列既前作係咪可以唔洗睇

唔會話睇唔明既
因為佢算係獨立前傳故仔
講隻公仔既由來
無睇前作最咪d彩蛋位小左
但對劇情影響唔大

唔會睇唔明,因為暫時黎講今集先係成個系列最開端
睇完今集再追再之前果啲就得啦
其實我好想問,最後上左珍尼絲身,話自己係annabelle果隻野依舊係果隻惡魔定係真係果個細路女Annabelle

另外好想知the conjuring 2入面valak係比華倫夫婦收左皮定其實只係趕走左
其實想問最初拍conjuring 1果陣有無諗到咁長遠
有啲唔明conjuring 1果陣點解用Annabelle 做海報
一開波又講少少佢,但好似同主線又唔大關係

不過依家係咪想做埋溫子仁恐佈宇宙
啲彩蛋咁樣連法

Btw,唔知今集隻惡魔同conjuring 2修女邊隻勁啲

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

我覺得果個純粹係隻惡魔扮個黑妹修女

Valak出場點會仲有戲做
一野收咗成班細路皮
但係Annabelle都好勁

可能因為比後面收養佢對夫婦供養咗12年先咁勁

今日其實都唔係真正Origin
想睇兩公婆點封印Annabelle多D
其實我好想問,最後上左珍尼絲身,話自己係annabelle果隻野依舊係果隻惡魔定係真係果個細路女Annabelle

另外好想知the conjuring 2入面valak係比華倫夫婦收左皮定其實只係趕走左

我就咁估

細路女從來冇回過魂
只係隻魔鬼扮細路女再比果兩公婆供奉壯大

Annabelle只係隻野最尾貪過癮做戲做全套
繼續用隻公仔既故事嚇人等佢地以為只係鬧鬼
但係就同其他conjuring既故仔一樣鬼只係掩護

隻野應該仲有個惡魔名
想睇Warrens點收服佢
想問今集好冇睇?

我就咁估

細路女從來冇回過魂

隻野應該仲有個惡魔名

Annabelle唔係搞唔掂佢
Warrens只可以將佢擺喺個館用玻璃櫃封住咩

我就咁估

細路女從來冇回過魂

隻野應該仲有個惡魔名

Annabelle唔係搞唔掂佢
Warrens只可以將佢擺喺個館用玻璃櫃封住咩

我都係咁理解
所以先用玻璃箱封
電影都咁恐怖

可以理解到真實發生係當事人既經歷

應該係永遠揮之不去既惡夢
我有一刻以為janice最後都會俾人救
點知
劇透注意

其實我係追post先知呢套唔係溫子仁做導演
唔怪之得有咁多騎呢位
點知
劇透注意

唔怪之得有咁多騎呢位

點知
劇透注意

唔怪之得有咁多騎呢位

樓梯下面果個位好似浪費左 無發揮到最好
點知
劇透注意

唔怪之得有咁多騎呢位

始終擺脫唔到鬼出現左之後就唔恐怖既特色

其實今集用娃娃黎造氣氛好過上一集
上集真係無咩料到
今集最有印象係個冬菇頭返上張上格床再望返落黎見到個娃娃望住佢果下
成排港女又嗌又笑 睇鬼片比佢搞到成屋人睇合家歡咁

我身邊好多人睇Annabelle 唔同場都有呢個情況
都唔明佢地到底係以咩心態去睇呢套野
佢地被嚇親就會傻笑

我身邊好多人睇Annabelle 唔同場都有呢個情況
都唔明佢地到底係以咩心態去睇呢套野

屌我睇都係
搞到唔恐怖 喜劇...

仆街我個場有條友大叫 都唔係恐怖既 笑片嚟架
我真係屌佢老母
睇完唔係好明 其實有幾多隻魔鬼
我好想溫子仁親自拍Annabelle
我覺得可以再講下華倫夫婦 vs Annabelle
即係將conjuring 1 一開波果家人個故事拉長黎做
始終擺脫唔到鬼出現左之後就唔恐怖既特色

其實今集用娃娃黎造氣氛好過上一集
上集真係無咩料到
今集最有印象係個冬菇頭返上張上格床再望返落黎見到個娃娃望住佢果下

掩左眼無睇到,有無圖
係咪又係一家人搬去鬼屋之後撞曬鬼又搵耶神夫妻打救既橋段?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞