[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
我想問張相多出黎果個修女係咪Con2果個,如果係,算係小小彩蛋

係 valak

好似會開個獨立電影for 呢個修女,查過Valak係撤旦座下十大將軍之一
今日又一城 3:30場 邊位巴打呀出聲俾全場恥笑

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
後面個女人仲話搞乜變左睇笑片咁
坐得近門口
仲見到幾個人中後場頂唔順走左

佢嗌完之後 我都唔爭氣笑左
但佢開左個頭之後有一段時間d人都有野即刻嗌,係度嘈

屌-.-
我都係呢場

個世界細到

但除左細路on9外
氣氛都算幾嚇人
彩蛋都幾驚喜
睇睇下覺得好似light out
後尾check返原來係同一個導演
今日又一城 3:30場 邊位巴打呀出聲俾全場恥笑

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
後面個女人仲話搞乜變左睇笑片咁
坐得近門口
仲見到幾個人中後場頂唔順走左

佢嗌完之後 我都唔爭氣笑左
但佢開左個頭之後有一段時間d人都有野即刻嗌,係度嘈

屌-.-
我都係呢場

個世界細到

但除左細路on9外
氣氛都算幾嚇人
彩蛋都幾驚喜
睇睇下覺得好似light out
後尾check返原來係同一個導演

其實light out都好on9
最後個老母突然就諗通 又話要保護子女
一開始又唔撚理佢地
我想問張相多出黎果個修女係咪Con2果個,如果係,算係小小彩蛋

係 valak

屌 嚇撚死人咩

係 valak

屌 嚇撚死人咩

真人都樣衰

係 valak

講還講唔好貼圖
自己一個去睇
希望唔好失望
有冇Conjuring 1,2同Annabelle 1,2時間線
利申只睇過兩套嘅2

Conjuring 1同2係唔同嘅野 只不過都係講兇宅
Annabelle2係講佢點會係個公仔入面害人 最尾都有接番去1嘅開頭

應該係今集>Annabelle 1>詭屋 1> 詭屋 2
詭屋 1一開波果陣有講個公仔比人買左但唔對路
最後比華倫夫婦帶走

但Annabelle 1有冇完美對應Conjuring 1

Annabelle 1最尾講個公仔係間店比人買左
唔肯定係咪就係conjuring 1 一開波果家人買
其實想問最初拍conjuring 1果陣有無諗到咁長遠
有啲唔明conjuring 1果陣點解用Annabelle 做海報
一開波又講少少佢,但好似同主線又唔大關係

不過依家係咪想做埋溫子仁恐佈宇宙
啲彩蛋咁樣連法

Btw,唔知今集隻惡魔同conjuring 2修女邊隻勁啲
睇完 最尾有conjuring 2 隻修女魔鬼咩
好普通 冇乜驚嚇位 唉
好普通 冇乜驚嚇位 唉

究竟掂唔掂 十五十六入唔入院睇好
好普通 冇乜驚嚇位 唉

頭先我都突發想睇依套
我係爬完依個post先入去睇嘅
巴打自己決定
好普通 冇乜驚嚇位 唉

頭先我都突發想睇依套
巴打自己決定

但呢個post冇乜巴打讚好喎
你又會入去睇既?
個個都話不過不失
都算唔上好評啦
好普通 冇乜驚嚇位 唉

頭先我都突發想睇依套
巴打自己決定

你又會入去睇既?
個個都話不過不失
都算唔上好評啦

呢套真係咁多個系列入面算係最差個批
好普通 冇乜驚嚇位 唉

頭先我都突發想睇依套
巴打自己決定

你又會入去睇既?
個個都話不過不失
都算唔上好評啦

補充多少少,我開post原意都想巴打買戲飛前入黎望望
有啲唔明conjuring 1果陣點解用Annabelle 做海報

啲彩蛋咁樣連法

應該就係同一隻

啲彩蛋咁樣連法

屌打marvel 宇宙

啲彩蛋咁樣連法

屌打marvel 宇宙

遲下會唔會有詭屋聯盟
好想快啲睇埋the nun

啲彩蛋咁樣連法

屌打marvel 宇宙

遲下會唔會有詭屋聯盟

華倫夫妻聯盟 我一定會追

啲彩蛋咁樣連法

屌打marvel 宇宙

遲下會唔會有詭屋聯盟

華倫夫妻聯盟 我一定會追

華倫夫婦聯盟屌打詭屋啲鬼聯盟

啲彩蛋咁樣連法

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎
有冇Conjuring 1,2同Annabelle 1,2時間線
利申只睇過兩套嘅2

Conjuring 1同2係唔同嘅野 只不過都係講兇宅
Annabelle2係講佢點會係個公仔入面害人 最尾都有接番去1嘅開頭

應該係今集>Annabelle 1>詭屋 1> 詭屋 2
詭屋 1一開波果陣有講個公仔比人買左但唔對路
最後比華倫夫婦帶走

比華倫夫婦好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞