[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
今集係咪有兩隻魔鬼?

稻草人好似係另一隻

Btw 溫子仁 universe 入面D魔鬼全部差唔多樣咁?

有冇曬咁多隻做比對?
想問下you are my sunshine係有咩故事
無名屍詛咒又係用呢首

無名屍詛咒好似唔係呢首
利申:只睇左預告

尋日睇完無名屍 都係呢首 不過係女人唱
今集係咪有兩隻魔鬼?

稻草人好似係另一隻

Btw 溫子仁 universe 入面D魔鬼全部差唔多樣咁?

有冇曬咁多隻做比對?

真身係黑mummum對眼發光
今集出左一幕
平時會扮鬼
笑片黎既呢套
見上面巴打講華倫聯盟係咩黎
you are my sunshine
my only sunshine

一喊一笑 光陰似水

呢首歌我聽上癮啵
幾好聽
真心呢集勁垃圾
明明樓梯掉個女仔果個位已經可以拎個女仔既靈魂
我當係未夠虛弱吸唔到啦
之後明明可以兜口兜面整死個老豆
又會追死Linda都殺佢唔死
我知睇鬼片唔應該追求合唔合理
但成套戲靜係靠聲效黎嚇人
有d失望
想問下insidious同light out好唔好睇
google溫子仁有呢兩套出

Light out 係超能力片黎

咁insidious呢
同埋諗住追埋conjuring 2

Insidious 我覺得頭兩集唔錯,鬼片黎講有d 特別

仲有無咩溫子仁既鬼片好睇

dead silence

真係James Wan親手主理既鬼片只有insidious1-2,conjuring1-2同dead silence
其他掛佢名監制果d全部唔合格

另外唔怕血腥就要睇佢成名作Saw

呢個真,insidious 12 都有d故事性
第3 集真係唔知做乜鳩,睇完都唔會記得個劇情

其實我想知安1 2 比溫子仁拍會點
想問下you are my sunshine係有咩故事
無名屍詛咒又係用呢首

無名屍詛咒好似唔係呢首
利申:只睇左預告

尋日睇完無名屍 都係呢首 不過係女人唱

Annabelle
https://www.youtube.com/watch?v=Ux0_h8fzcT4
The Autopsy of Jane Doe
https://www.youtube.com/watch?v=GTGq3lnR14o
其實有幾多隻Annabelle?

咁insidious呢

真係James Wan親手主理既鬼片只有insidious1-2,conjuring1-2同dead silence

智力會上調
人物關係感情一定刻劃得好好多
幾好睇呀。 好多意料之外既位
例如

1. 日光日白推車
2. 死咁多人,通常冇乜人死
3. demon 好多影分身,前冇去路,後有追兵
利申: 恐怖片 fans, conjuring, insidious series , lights out 全部睇過
講開恐怖片
有套叫做Sinister嘅
恐怖過大部分conjuring universe D片
入面隻鬼join埋個宇宙就正

呢套真係不得了

剪草機果段

呢套個故事夠恐怖
稻草人係咪都係同一隻魔鬼?
佢可以到時控細路女同稻草人?
睇完annabelle 返屋企即刻睇埋conjuring2
未講話係惡靈之前 我仲以為隻嘢唔會搞主人家
Btw仆街啦我睇2D咋唔係4D呀 做咩撚野係咁踢呀
同埋有啲mk仔係度話笑片 真係屌你老母
真心呢集勁垃圾
明明樓梯掉個女仔果個位已經可以拎個女仔既靈魂
我當係未夠虛弱吸唔到啦
之後明明可以兜口兜面整死個老豆
又會追死Linda都殺佢唔死
我知睇鬼片唔應該追求合唔合理
但成套戲靜係靠聲效黎嚇人
有d失望

每分鐘播一次killerjo仲恐怖

咁insidious呢

智力會上調
人物關係感情一定刻劃得好好多

今集lights out個導演都嘗試刻畫Janice同Linda D感情
可惜到後邊冇咗件事
尋日係柴灣cinema city
有三條死On9全場係到又講又笑屌佢老母
前世未撚睇過戲咁
尋日係柴灣cinema city睇
前世未撚睇過戲咁
前世未撚睇過戲咁

我睇嘅時候都係,都唔知有咩咁好笑
前世未撚睇過戲咁

我睇嘅時候都係,都唔知有咩咁好笑

好慘
講開恐怖片
有套叫做Sinister嘅
恐怖過大部分conjuring universe D片
入面隻鬼join埋個宇宙就正

呢套真係不得了

剪草機果段

呢套個故事夠恐怖

反而依套唔太驚
但jump scare真係唔係幾頂得順
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞