[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
講開恐怖片
有套叫做Sinister嘅
恐怖過大部分conjuring universe D片
入面隻鬼join埋個宇宙就正

呢套真係不得了

剪草機果段

呢套個故事夠恐怖

反而依套唔太驚
但jump scare真係唔係幾頂得順

呢套又心寒又嚇死
講開恐怖片

呢套真係不得了

剪草機果段

呢套個故事夠恐怖

反而依套唔太驚
但jump scare真係唔係幾頂得順

呢套又心寒又嚇死

Sinister我覺得一般般
呢套好睇過晒conjuring2同Annabelle1, 好撚intense中間冇乜抖位又黎過
但冬菇頭真係好搞笑
講開恐怖片

呢套真係不得了

剪草機果段

呢套個故事夠恐怖

今晚睇先
我想問個妹妹落左去樓下果到
果個半身女人 係屋主老婆黎?
但唔係死左咩同釘左
定係幻覺黎?
我想問個妹妹落左去樓下果到
果個半身女人 係屋主老婆黎?
但唔係死左咩同釘左
定係幻覺黎?

應該係隻魔鬼整出黎既假象,因為爬爬下你見到隻野又變番Janis
又話平靜左 但又傳到紙仔話fine me...
係咪我有啲野miss左
定係神父只係鎮壓住佢 但其實仲有小小影響力
呢套好睇過晒conjuring2同Annabelle1, 好撚intense中間冇乜抖位又黎過
但冬菇頭真係好搞笑

Conjuring2> annabelle 2 > annabelle 1
但冬菇頭真係好搞笑

Conjuring2> annabelle 2 > annabelle 1

Conjuring 1 唔錯
有幾幕幾經典

拍手,晒衫
睇完好似bio 7咁
今集失望,唔緊湊
有啲位幾好笑
冬菇頭靚妹大膽到
笑片黎既呢套

你係咪坐我隔離條友
笑片黎既呢套

你係咪坐我隔離條友

真係場場都有啲咁嘅仆街 好笑嘅位都仲好地地 問題係佢地係又笑唔係又笑

幾好睇啦
幾恐怖
隻鬼推佢張輪椅入茅房嗰幕,背光睇唔到樣但見對推住輪椅灰黑色手好恐怖
隻鬼推佢張輪椅入茅房嗰幕,背光睇唔到樣但見對推住輪椅灰黑色手好恐怖

個到我懷疑係the nun既伏筆,因為事後好似冇解釋到
套戲真係麻麻地 最尾叫接到返上一集 但有一幕幾好笑就係Linda獰返Annabelle個頭去第二邊 btw屌你老母 我睇嗰場後尾啲嘈足成場 無撚曬氣氛 點解啲人質素可以咁低
套戲真係麻麻地 最尾叫接到返上一集 但有一幕幾好笑就係Linda獰返Annabelle個頭去第二邊 btw屌你老母 我睇嗰場後尾啲嘈足成場 無撚曬氣氛 點解啲人質素可以咁低

想知張相不知名果個修女係咪就係隻鬼黎

想知張相不知名果個修女係咪就係隻鬼黎

應該係伏筆 conjuring 係講個鬼修女
可能又有前傳故事

無錯 我成日覺得呢類人唔敢用鬼片角度去睇
因為佢地唔夠膽
係又笑唔係又笑前提已經當佢係笑片
或者同自己講係假無可能發生黎安慰自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞