[溫子仁] 《安娜貝爾:造孽》討論區

360 回覆
15 Like 3 Dislike
其實想問最初拍conjuring 1果陣有無諗到咁長遠
有啲唔明conjuring 1果陣點解用Annabelle 做海報
一開波又講少少佢,但好似同主線又唔大關係

不過依家係咪想做埋溫子仁恐佈宇宙
啲彩蛋咁樣連法

Btw,唔知今集隻惡魔同conjuring 2修女邊隻勁啲

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

有啲唔明conjuring 1果陣點解用Annabelle 做海報

啲彩蛋咁樣連法

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

我覺得果個純粹係隻惡魔扮個黑妹修女
岩岩睇完 好撚悶 彈出位都估到

有個位仲可以打鳩佢真係笑撚左
拉升降機個到俾條女一野打落隻鬼手到
好撚似回魂夜叫隻鬼手文屎。

未睇可以唔洗睇 請都唔撚睇
仲要俾左188睇4DX真係on99

啲彩蛋咁樣連法

屌打marvel 宇宙

遲下會唔會有詭屋聯盟
好想快啲睇埋the nun

華倫夫妻聯盟 我一定會追

華倫夫婦聯盟屌打詭屋啲鬼聯盟

啲鬼下下都係開金手指手,好難打啵

啲彩蛋咁樣連法

屌打marvel 宇宙

遲下會唔會有詭屋聯盟
好想快啲睇埋the nun

華倫夫妻聯盟 我一定會追

華倫夫婦聯盟屌打詭屋啲鬼聯盟

啲鬼下下都係開金手指手,好難打啵

華倫啲外掛仲勁啦
今日又一城 3:30場 邊位巴打呀出聲俾全場恥笑

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
後面個女人仲話搞乜變左睇笑片咁
坐得近門口
仲見到幾個人中後場頂唔順走左

佢嗌完之後 我都唔爭氣笑左
但佢開左個頭之後有一段時間d人都有野即刻嗌,係度嘈

屌-.-
我都係呢場

個世界細到

但除左細路on9外
氣氛都算幾嚇人
彩蛋都幾驚喜
睇睇下覺得好似light out
後尾check返原來係同一個導演

其實light out都好on9
最後個老母突然就諗通 又話要保護子女
一開始又唔撚理佢地

都係 尤其後期紫外燈嗰part
浪費左開頭係office嗰陣個恐怖氣氛

但下次上the nut我都一樣會追

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
坐得近門口

屌-.-
我都係呢場

個世界細到

但除左細路on9外
氣氛都算幾嚇人
彩蛋都幾驚喜

一開始又唔撚理佢地

但下次上the nun我都一樣會追

咁都有得相認
嗰條友嗌到成個女人咁
跟住就半個院啲人恥笑
坐得近門口

屌-.-
我都係呢場

個世界細到

但除左細路on9外
氣氛都算幾嚇人
彩蛋都幾驚喜

一開始又唔撚理佢地

但下次上the nun我都一樣會追

我覺得呢個導演都係拍短片有氣氛啲
一長片就多咗好多啲商業元素同埋啲老舊既梗

不過掛住James 個名我就會死死氣繼續追

粒波一嘢打落佢個頭
我想問張相多出黎果個修女係咪Con2果個,如果係,算係小小彩蛋

係 valak

好似會開個獨立電影for 呢個修女,查過Valak係撤旦座下十大將軍之一

係就好
見到果幅相諗番起果個修女之後 好想睇多啲有關佢既野
我諗Annabelle 有前傳 修女都應該會出套佢既前傳既
我想問張相多出黎果個修女係咪Con2果個,如果係,算係小小彩蛋

係 valak

好似會開個獨立電影for 呢個修女,查過Valak係撤旦座下十大將軍之一

係就好
見到果幅相諗番起果個修女之後 好想睇多啲有關佢既野
我諗Annabelle 有前傳 修女都應該會出套佢既前傳既

嗰幅相入面嗰修女睇落去唔恐怖
睇完
係得溫子仁導演先好睇
唔多明點解第二集對夫妻送布公仔比安娜貝爾 接番第一集又變番做個樣好恐怖嘅人偶

隻布公仔係現實中嘅annabelle公仔
呢個都係彩蛋之一
唔多明點解第二集對夫妻送布公仔比安娜貝爾 接番第一集又變番做個樣好恐怖嘅人偶

唔係格黎屋咩

佢係隔離屋送咗隻布公仔 之後Annabelle 自己去搵番對真夫妻拎番個真既Annabelle

可能子打們對現實annabelle唔多清楚,現實annabelle個樣就係嗰隻布公仔,嗰個位某程度上係致敬緊

呢個都係彩蛋之一

呢個都係彩蛋之一

現實黎講其實都幾得意
溫子仁帶起呢種風格好撚正
今集個惡魔完全感覺佢係同The Conjuring D鬼同一個宇宙
雖然今集唔係溫子仁拍
但種手法都好有insidious, conjuring影子
就係將個scene不斷拉長
用個色調突出左個背景等人好驚後面有咩彈出黎

仲有睇得出今次有心機唔係淨係寫一個鬼故
而係有顧埋角色
好期望下集同一世界觀嘅The Nun真係好恐怖

啲彩蛋咁樣連法

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

啲彩蛋咁樣連法

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

Valak出場點會仲有戲做
一野收咗成班細路皮
但係Annabelle都好勁
未睇過依個系列既前作係咪可以唔洗睇

啲彩蛋咁樣連法

應該就係同一隻

有一幕佢出左黎喎

Valak出場點會仲有戲做
一野收咗成班細路皮
但係Annabelle都好勁

可能因為比後面收養佢對夫婦供養咗12年先咁勁

唔會話睇唔明既
因為佢算係獨立前傳故仔
講隻公仔既由來
無睇前作最陣咪d彩蛋位小左
但對劇情影響唔大

唔會話睇唔明既
因為佢算係獨立前傳故仔
講隻公仔既由來
無睇前作最咪d彩蛋位小左
但對劇情影響唔大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞