50歲高薪IT漢失業4個月!狂扔60份CV「食老本」度日:現階段冇勇氣做保安

412 回覆
119 Like 23 Dislike
gg 原因都係得一個 - political risk, 有 d vendor 摺埋香港 office 都係咁,不過大家唔會講出口
屌又係啲以為拉線 重灌下window個啲就係IT仔
稻香都轉左用自動炒飯機
老左做教練,但IT唔得
識就唔會in 政府工啦

你了解左自己公司係咩定位先,先好討價還價
dynamic crm 2020 2.5% market share 叫多人用,咁你叻
如果sap hana 你當左係sap salesforce , 我都俾多個叻你
你唔洗玩認字特警
通常人地講(搵vendor 搞)
咪即係si, vendor, constructor
所以IT 唔識轉彎係好難溝通
咁你要問下你間公司幾錢請人喇,一分錢一分貨
唔係啲人搞錯,係IT 仔死咕咕,你同非IT 人開會,十個有九個唔會同你細分vendor ,si
總言之廣義上明就得
係可以選擇瀨死做到65
要提前退休咪辭職

睇你想個個月照袋十幾雞,定搵夠嘆世界
Sales咪都係問PM接唔接 同 project risk
PM有專業性啲
Managers 60k, cio 250k
條友太勁,試下比D再難D嘅嘢佢做
全部廢閪來的,只吹人做野
$60K IT管理層被炒/執笠
CV要點寫人地先會放心比間公司你管理
IT Terminator,專term IT公司~
你拿 worldwide market share ar? 你問下 香港 d user 有無用緊 salesforce 對落 microsoft 對上個3間嘅CRM? Oracle 除左 siebel d 老底外邊撚個用佢個 crm? 你又問下 BIG4 d 人識 implement 邊 d CRM?

仲有啊邊撚句話 sap hana 同 salesforce 有關係啊?
人哋返工吹下水又一日,年年跳point又唔驚俾人炒,有咩咁慘?
你私人市場就慘
唔係佢份內事就算識都話唔識啦
你乜柒都走去問IT,答你果個都on9嘅
入得TCON 好難出返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞