正式宣布!EGO係最輕嘅5000mah MagSafe 尿袋

972 回覆
12 Like 415 Dislike
講緊EGO果d
用緊佢隻4.0 幾易熱
熱到差唔少再倒跌
咁有冇MFM都無所謂
佢果隻又真係細隻
散熱弱啲唔出奇

呢2款就好似真係淘唔到
mfm除左貴多幾舊水之外仲有咩意思
吱吱聲應該唔關散熱事
佢話唔知乜9共震
我唔理佢喇
一個普通消費者,用隻牛有吱吱聲就有問題

我隻300w火牛會觸電
都有人問過
ego話唔會,因為有防靜電乜乜
叫人換下線
事實都有人留言話會觸電
而我啲線係apple原廠線
造工問題
定本身設計問題?
本身想入手,入左佢哋隻300同180就冇買呢隻
隻300就暫時冇乜問題
下便嗰隻真係嘥鳩氣,超熱,電流聲,降頻

mophie都唔錯
ego 係未變左貼牌廠
幾厚同埋幾多電? 仲有重唔重?
觸電
點電法?
一掂到金屬位就有電?
都有一部分產品係淘唔到
未完全係貼牌廠
不過公道講句,香港呢類公司大部分都有呢啲貼牌野出
V記M記Xpxxxr之類個個有出
5000, 厚度大概一枝鉛筆直徑, 重就133g見仁見智
摸個差電頭會係有靜電咁
咁垃圾
淘寶呢隻得20w 炸喎
你有冇上去佢個維修中心到俾佢試下
睇吓佢點講
唔洗試
其實正常既
只係佢話做左防靜電,唔會咁

差住電,摸過鏡頭都會有觸電感
以前用小米充電器都係咁

所以而家用apple原廠牛差 iphone/ipad
根本就極反智 唔明啲fans個腦咩構造

400幾gram 得15000mah, 舊嘢又大舊,喺酒店/屋企基本上要用埋條延長線。就算個插座插得落舊嘢,個magsafe都多數唔夠位用,就算用到都唔係方便啪部電話上去,然後條延長線又粗。

帶出街想叉部iphone, 舊嘢又重又厚咁痴喺機背,單手拎400+200gram咁用,舉重咩 內置線咁短所以就算唔用magsafe用佢內置線一樣on9

即係我無論點都要最少帶兩件嘢去旅行:延長線 + fusion3,然後我出街都係要留低一件(條線)喺房,但舊fusion計埋內置線先得3個port仲要係65w 如果諗住拎埋延長線出街就仲阻訂,用嗰陣又掹又插

咁點解我唔用個100w charger + 佢個10000 4.0? 就算搭多4條普通1米線再都輕過佢 + total體積細過佢 + 彈性大過佢。除咗某啲傻鳩一定要「一舊過」之後完全睇唔到有咩意義,而且佢賣688唯一優點就係插牆直叉個電池唔影響叉電口輸出,但加埋130w其實好多charger都做到
PD / 快叉火牛集中討論區(11) 唔見晒之前D POSTS?
https://lih.kg/3308304
叫做咩model
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞