正式宣布!EGO係最輕嘅5000mah MagSafe 尿袋

972 回覆
12 Like 415 Dislike
救世又叉隻腳埋嚟…
(不過佢啲口睪係幾好嘅)
https://store.savewo.com/products/savewo-magcell-8mm-ultra-slim-magsafe-5000mah-powerbank
d 色唔太掂
夠唔夠叉一次iphone
屌,半年前買咗隻ego hyper10k 10000mAh尿袋,我用pixel 7 pro 電量5000mAh,呢排先發覺隻尿袋連差滿手機一次電都做唔到,垃圾到,佢間野觀塘仲鬼死咁遠,仲諗緊拎唔拎去換

見上面咁多巴打同埋年幾前嘅post嘅巴打都話啲產品有伏,呢個牌子真係要blacklist
我12pro都係
以前用無事,係呢一年用先發覺佢神神地
叉唔起,仲一齊扣電
唔知係咪叉緊果陣繼續用電話影響左
好多人盲踩
不如搞清MagSafe 尿袋係咩玩法先
EGO已經好透明 同埋1年內任換 仲要有唔少POST話你聽個設計真係佢地做先 (當然有D係抄)

但以最新果隻4.1為例
1.MagSafe 尿袋 熱就係一定架啦 唔熱既相信係散熱有問題/負數充電
2.6000MAH 係咪叉足6000 ? 一定唔係啦 發熱都發走唔少電 (所以我定位用黎救命同純粹方便)
3.基本上一路用一路叉就又熱又慢
4.叉到咁上下電好似大約80% 就會降速 所以打後叉電真係曬時間心機

結論: 基本上隻隻都差唔多~ 但見EGO新果隻4.1有個MON仔又幾靚 所以絕對抵玩

有邊位巴打舉例到冇以上問題既MagSafe 尿袋可以分享下~

BTW見佢最近話會出隻有制冷既車充 行到真15W 反而呢個真係值得入手!!!
救世口罩OK

但係依粒電我唔會買
之前條線我上淘佬一搵已經有同款式既線仲要勁平
我相信佢條線係搵大陸OEM,姐係話一定係中國制
我買救世係撐香港制,唔係香港制我點解要揀救世先?
EGO,magic pro etc...都係搵大陸OEM or 代工啦

第二救世粒電勁似ego 果粒gen4俾人係咁吊過熱,你仲去試伏?
首先人地吊緊gen4,你拎4.1出黎講
都無問題,fine

1)你講得好啱有線都會熱,無線一定唔會涼,不過人地啲產品無線係唔會差到拎唔到上手滚到辣手果隻囉,如果解決唔到你出到紙咁薄又有咩用ar?

2)你啱, 就係因為佢熱到癲所以走到佢差唔到佢預計可以差既電量,咁係唔係失敗先?
3,4)無意見

最後4.1 個人意見, 4同4.1 據ego講因為15size既問題先出
但4同4.1 推出日期係相隔一個月多啲(好似)
我印像中gen4 8月尾訂第二水10000mah.貨都未收9 月尾就話訂gen4.1 5000mah, 買左gen4 果啲真係企撚左係度
細pro 鏡頭撞MagSafe 蘋果自己都中招

因為換咗15 pro max 第一部MagSafe 機
訂咗gen 4 10000 之後pm 轉咗 4.1 10000,CS話就話max 機用返gen 4就得,見到寫住4.1 又一樣價唔轉嗰心又唔舒服

當買嚟玩吓,我由出門口到收工返到屋企都仲有一半電以上,中間冇叉過電,應該買嚟放多過用

之前用緊佢隻ally delivery 1,貪佢自帶cable 同有齊apple 認證,睇返原來都成6-700蚊,條lightning Chur得多壞咗線,不過而家都唔用lightning 所以算數

早排一炮過換埋嗰叉電座做EGO Magflip,暫時嚟講都so far so good ,夠慳位,質感上幾正,早排行黃金見到xpower 類似design 嘅冇佢咁靚,以前用無線充電板冇MagSafe 真係第二朝先發現冇叉電

隻牛用緊pro mini 2 A 2 C有啲想淘汰晒啲A 頭
不過暫時都夠用就慳返先
辣手就搵佢地換啦
同埋轉換率好食用家情況
去唔到真係唔出奇 除非爭太遠
另外4轉4.1佢唔係話俾轉咩?定係冇左下文
4.1係出俾細pro
大機用4啦
10000嗰隻好似薄啲輕啲
未收貨就話轉姐, 我果隻第一水7月中訂8月中就收左貨,我肯ego都唔肯啦用左咁耐
首先講明先,ego 我買過好多野試,好多都滿意,但係無線尿袋真係買兩次都伏, 我有隻15000mah 用線65w PD 供notebook用都係微暖, 我接受唔到gen4 用20w 熱到辣手囉
主要就係MagSafe 尿袋

1.薄尿袋真係有使用限制 仲要唔好焗係個褲袋都叉條件多多咁 但想方便同薄暫時無計
所以我講係救命用黎貼一貼maybe充返30-60%我就夠用 因為正常iPhone+5000尿袋點都夠一日 ~

2. 睇使用習慣 的確係好多人手上係失敗 但我唔係重度使用 要急救既時候放係到貼返半個鐘就夠 熱得快散得快 何況ego都醒 出得黎天氣都凍 用落又會好左

訂單問題唔G啦 我就買開現貨 用開佢隻45W PD同240W插坐 真係幾好用 今次我都係唯一一次訂係4.1到時變苦主既 有苦主群提一提我入
睇人講返gen 4 6000 同10000嗰performance 都差好遠
CS自己話10000冇咁熱同IOS Link up 正常show 得返即時電量
我都係因為即時電量先決定買gen 4
夠電熱到某一個溫度,你係唔會差到電入去IPHONE, gen1 果時試過,佢地好快就出gen2
明丫 我仲有用佢企到係到果隻MagSafe 尿袋

實際就係如果想一路叉一路用就只可以輕度使用手機
最好就係放係一邊等佢慢慢叉 咁就無問題 真係要求多多咁用 但對我影響不大
咁冇計唔知佢出得咁快
垃圾牌子
官網買過一舊無線充電板

用都未用就爛開,有使用痕跡
擺明係退貨再賣

入面D線圈就咁睇同淘寶貨差唔多,但收我$200
垃圾牌子都有打手

磁吸+半導體制冷+無線叉電呢樣野
taobo一早有起碼用左成年,
ego呢隻只係變波頭可以當車充,
乜撚野全球最快on撚9
佢全球應該唔包自己抄功課嗰度

呢舊野你個電話殼厚d嘅話根本冇撚用
淨係凍個殼多過凍部機
想問下點解磁吸成日過熱
因為個W數問題?
就咁Qi個D差電係咪都會成日過熱差唔到?
呢件野有真Magsafe 15W?
無線充電既技術原理就係銅圈震動發射電力。
本身都係發熱體。
罵佢就係正常,讚佢就打手。
咁你一定係其他牌子打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞