正式宣布!EGO係最輕嘅5000mah MagSafe 尿袋

972 回覆
12 Like 415 Dislike
其實係
我都係學啲連登Brother講反話先至多人推介真嘢
ego 出名垃圾. (搭單 momax都係)

有magic pro 都唔用
想問呢類磁吸尿袋用線充係咪一定會優先過無線?
Ego 6000mh 差iphone13 差50%就無電
差差吓仲要發熱
40%差異先啱台灣記者真係唔讀書

買大牌子其實就唔會呃秤

消委會推介 4款「尿袋」冠軍 這款「肥佬」、那款又過不到測試,到底哪一款才可用得安心又放心?

總結所有測試表現後,消委會推介「小米Mi PLM01ZM」、「SONY CP-R10」、「三星SAMSUNG EB-PA710」及「Mophie powerstation PWRSTION-6.2K」

當中以小米最便宜,只需$199,支援「雙向快充」(尿袋為手機充電時快充+尿袋電源本身充電快),其可用時間為7.3小時,充電耐用程度及安全程度理想,效能達76%。

至於支援「單向快充」(尿袋為手機充電時快充),就以「SONY CP-R10」最佳,可用時間為77.1小時,效率耗電量及充電後輸出的電能效率達79%,惟需$409,一分錢一分貨。

「三星SAMSUNG EB-PA710」在測試額定電容量10,000mAh或以上的尿袋時,表現最佳,但售價需費498元,所標的電容量有10,200mAh,而其電能吻合度亦有4.5分,屬可靠之選。

至於「mophie powerstation PWRSTION-6.2K」在額定電容量8,500mAh以下的得分最高,售價為398元,電容量有6,040mAh,但可用時間只有4.3小時。
老實講 ally delivery 2幾好用
我日日都用
插線叉個magsafe用嚟揹住喺電話背幾方便

利申:無薪打手(真係用家)
咁Apple嗰粒呢
Apple原廠唔用
合作夥伴belkin 又唔用
係都要貪平買啲山寨貨
用鋰聚合物電池預左啦
我嗰嚿由佢出就買,用到依家乜事都無
呢啲都係急救用啫,有幾可會玩到部機無晒電
ego 垃圾中既垃圾黎

以前買個一舊無線叉電尿袋,成兩三舊幾水

話就話有快充10W

開電流監控睇

完全叉唔入,仲要勁撚柒熱

有一次上淘寶望類似既尿袋,屌佢老味全部個樣同EGO九成九似

證明佢只係將D淘寶野貼牌再轉賣
之前想買所以追過佢D FB comment
大約係有人話佢個轉換率差
之後佢答人咁要呢個世界搵到方法解決到個咩咩咩定律先得

搵唔返邊個POST
belkin 我都用緊佢個 3 合 1 叉電,靚仔又穩陣
熱到痴線,要買大陸牌買anker好過
原來又係伏 啱啱仲pre order佐一隻
咁仲有咩牌子同佢差唔多咁薄?
咪又係大陸貼牌貨 唔好有期望就得
快唔快
我都買咗belkin 2合1係公司用
班友早幾年係咁推v字牌 又係唔屌得
而家又到佢....
邊隻
要點處理先安全?就咁掉落垃圾桶又驚著火
magic pro好好咩 咪一鳩樣
ego 同infinity 都係垃圾 唔係電脹就係 有漏電聲
原廠magsafe電池無線叉都係得7.5w咋,插線先有15w。出面雜廠磁吸叉電有10w以上,但叉一陣就熱到辣手,iphone都熱到停埋叉電,根本唔掂,apple唔會比認證佢地架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞