海賊王 1094話情報

648 回覆
10 Like 35 Dislike
喺冇經驗嘅情況下增加年齡有用咩
Feel 到下集開始鎖血打
革命軍同熊會嚟救場?
五老星 + 熾天使 + 黃猿憑路飛團應該打唔贏
可能係部古代機械人救場
熊一定會嚟啦
對於非霸氣使用者,黑刀有用,
有左霸氣,黑刀只係裝飾
應該都係犧牲古代機械人打五老星㗎啦
分分鐘霸氣超勁添,戰桃丸嘅最強防禦(自稱)都係佢教
霸氣可以解除
羅都可以用霸氣解病毒
搵泥佬做對比真係唔太岩。
由頭捱打到尾,連芬奇都撚鳩佢。

普通中將體術實力都未至於佢咁ON9啦
何況大將,體術底點都有。

加上果實屈機推進,令佢可以咁勁。
俾人覺得佢下下靠果實,都真係唔難理解。

青雞未補完近戰設定咪又係法師一名,

普通CP可能靠六式,做到超人,月步等等
黃猿靠光,靠能力,做到超人,
少用月步果D,或者佢有左個能力,根本唔再需要用番普通體術,都可以理解啦。

有激光槍點解要用指槍,有八尺鏡點解要用月步不停踢空。有光速拳腳點解仲要打沙包,光速威力大過青雞N倍啦

唔係話佢一定唔識,而係根本有左粒果實可以跳過,唔再需要用/學舊有體術,變相俾人話依賴果實,係可以理解。

食完粒果實,仲使唔使練跑步?答案係唔洗。你九秒九做到嘅嘢我0.0000秒唔使做到

再睇埋佢性格咁撚HEA,
我覺得唔洗否定依賴果實呢樣野。
依賴唔係壞事,果實都係實力既一種,我打贏你咪得囉。
鳩蛇,其實依賴係貶義詞
你話佢依賴能力係指佢其他數值全部垃圾
單純靠果實坐上大將之位

既然你話佢有體術底,就已經唔係依賴能力
何況佢仲有招隔空保底

武裝色霸氣使用者令把刀可以短暫硬化
黑刀就將哩個硬化特性永久化

係唔知閻魔煉成黑刀之後會唔會有附加特性,或者霸氣消耗會減少
去到尾無招可畫又係請神附魔
好失望
2年前
路飛橡膠,夠依賴能力拳掌都伸長,佢其他數值全部垃圾?
單純靠果實上三億?

其實唔好睇到咁極端先啦我唔知你有冇留意到,我字裏行間除左「依賴」其實唔算踩佢。
果實真係屈呀嘛。
艾斯打黑胡子都屈果實啦。但佢本身體質勁,細細個都好勁架啦。唔通話艾斯其他數據垃圾咩。

或者咁樣講,數據點黎先?
計攻擊有光速腳,激光炮
計速度又最TOP

我當黃猿普攻大力過青雞,佢都唔會用普攻同人打啦而係用光速拳腳
有激光炮,點解要用子彈槍
一秒內跑完既400米,點解仲選擇用成分鐘?

動物系高回復,加攻防敏血都得,都可以講佢依賴自己個能力。

尼卡靠個能力瘋狂回血磨贏凱多,唔通唔係依賴能力?

能力食左就係自己既,一秒完成就係佢既能力。
善用自己能力根本唔羞恥,唔明有咩問題?
吓,女帝淫賤度直線上升喎
路飛退場,劇情上,係要俾海軍威一陣,等大將完成任務再等路飛救場

未知大將講既不好,係唔係都俾路飛秒埋
所以我知你唔係踩緊大將
下面有句「既然」
我相信就算上面巴打嘅原意都唔係踩大將
但原文Z句意思的確係跟踩緊黃猿靠能力
你睇番長頸鹿打zoro就知
zoro都笑過佢地即時先改招名
所以名就真係名only

似唔似土星聖果個召喚陣

唔似
其實古代機械人上次覺醒
會唔會唔關尼卡事

而係機械人感應到五老星接近 所以先覺醒
對應返之前幾多百年前 有部機械人爬上紅土大陸

所以d古代機械人應該係設定左要殺五老星
同和平主義者收到order一樣 只係個order係古代留落來
我早幾話都有講
依家真係懷疑熊個意識係移植左古代機械人既實驗來。
應該有d關連

古代機械人同和平主義者既原理
熊係當中扮演既位置

同埋波尼肯定係有借鏡黑傑克個培培

尾田蛋頭島呢篇野都好有致敬手塚治虫味

除左black Jack 小飛俠 可能故事主體係火之鳥

由不可幹變成可幹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞